Prim-vicepreședintele Pro România Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și alți parlamentari ai formațiunii vor să voteze pentru Cabinetul Orban, au declarat pentru HotNews surse din partid, în contextul în care Victor Ponta declarase că nu vor participa la ședința de luni în care se va da votul de învestire. Printre cei care susțin că partidul trebuie să voteze Cabinetul Orban se numără și fostul premier Mihai Tudose, în prezent europarlamentar.

Daniel Constantin, Victor Ponta si Sorin CampeanuFoto: Hotnews

Surse din partid au precizat pentru HotNews că Daniel Constantin, Mihaail Tudose și Sorin Cîmpeanu și o parte dintre parlamentari doresc să voteze în favoarea echipei PNL și încearcă să-l convingă pe Ponta să îi lase să voteze. Ei argumentează prin faptul că nu este normal să votezi pentru demiterea unui guvern și apoi să blochezi învestirea unei noi echipe, generând astfel o criză politică.

"Nu este normal ca după ce am picat un Guvern care nu era funcțional să blocăm investirea altuia. Este vorba de modul cum ne poziționăm. Trebuie să existe o conducere care să facă rectificarea bugetară, să deblochze banii pentru plăți, pensi, salarii, e nevoie de un buget. Victor Ponta trebuie să înteleagă că încăpățânarea sa ne afectează pe toți. Am înțeles că a dorit să negocieze dar acum e momentul să ia o decizie. Dacă Guvernul Orban va avea derapaje îl vom sancționa dar nu putem să blocăm în continuare țara”, au explicat susele citate.