​​USR vrea să-i ceară premierului desemnat, în schimbul votului de învestitură, să fie de acord cu asumarea răspunderii viitorului guvern pe legea de abrogare a recursului compensatoriu și cea a alegerii primarilor în două tururi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta este mandatul cu care Dan Barna va merge marți la negocierile cu Ludovic Orban, au declarat surse din partid.

„Oferta” USR ar dinamita însă înțelegerea cu UDMR care a declarat public că nu susține alegerea primarilor în două tururi și este puțin probabil să fie acceptată. Mai ales că, susțin surse din PNL, în negocierile cu USR, premierul desemnat a fost de acord cu cerererile partidului lui Barna.

Mai exact, introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a inițiativei „Fără penali”, precum și a legilor privind abrogarea recursului compensatoriu și de alegere a primarilor în două tururi, aflate în procedură parlamentară. „Noi am mobilizat pe toată lumea, iar Dan Barna a fost absent”, a comentat un lider PNL.

Șeful USR se afla în campanie la Ploiești în momentul în care PNL și colegii săi de partid încercau să impună introducerea pe ordinea de zi ale celor trei proiecte.

CITEȘTE ȘI: Barna ridică miza pentru susținerea guvernului PNL: adoptarea până mâine a legilor cerute de USR / Ieșirea din criză nu este mandatul USR