Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au convocat vineri, la Parlament, o întâlnire informală cu liderii din teritoriu pentru a discuta soarta Vioricăi Dăncilă și a partidului. La ședință au participat 25 de lideri de organizații printre care nume ca Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, Marian Oprișan și Ionel Arsene. Întâlnirea a avut loc în contextul în care Guvernul Dăncilă a pierdut sprijinul Parlamentului. Totodată, reamintim că lideri ca Marcel Ciolacu și Paul Stănescu s-au întâlnit joi seară cu Victor Ponta pentru a discuta despe o eventuală colaborare la nivel parlamentar.

Ciolacu si StanescuFoto: AGERPRES

Ce vor liderii social-democrați de la Dăncilă:

  • regândirea echipei de campanie (Fifor, Teodorovici și Mitrea înlocuiți);
  • nicio alianță cu PRO România;
  • excluderea parlamentarilor care au votat moțiunea de cenzură.

Mai mulți lideri PSD s-au întâlnit la Marcel Ciolacu în birou și au discutat despre repoziționarea și strategia pe viitor a partidului. Gruparea Ciolacu-Stănescu a testat apele în partid și a vorbit despre necesitatea înlocuirii Vioricăi Dăncilă. De precizat este că cei doi s-au întâlnit joi seara cu Sorin Grindeanu si Victor Ponta.

Pesediștii sunt nemulțumiți de modul în care Viorica Dăncilă și mâna sa dreaptă, Mihai Fifor, au condus partidul. La ședința informală s-a discutat dacă este utilă sau nu schimbarea actualei conduceri acum în pragul campaniei electorale.

La întâlnire au participat 25 de lideri de organizații printre care Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marian Oprișan, Dan Nica, Dan Tudorache, Florin Iordache, Alfred Simonis si Ionel Arsene.

Conform surselor citate, Ciolacu le-a spus colegilor de partid că "s-a săturat de modul în care Dăncilă a condus partidul și că este nevoie de o strategie coerentă pe viitor".

"Dacă dai o căutare pe Google "proasta Romaniei" îți dă "Dăncilă"" ar fi spus Marian Oprișan.

"S-aluat în discuție necesitatea convocării unui congres extraordinar care să schimbe actuala conducere însă părerea celor prezenți a fost să se amâne până după alegerile prezidențiale. Dacă dăm senzația că ne batem pe putere și funcții, pierdem", au explicat surse social-democrate participate la întâlnire.

Gabriela Firea ar fi spus că nu trebuie să se facă o mișcare greșită, iar PSD să piardă și ce are acum. "Nu e momentul să trecem la decapitări și să ne dăm singuri o lovitură din interior. O sa înceapă lupta între noi. Nu este momentul”, ar fi spus Firea în interior.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan le-a spus liderilor participanți la ședință că este nevoie de mobilizare la maximum. ”Trebuie să facem analiza chirurgicală. Trebuie să facem congres după prezidențiale. Ziua decisivă e după prezidențiale", ar fi spus liderul PSD Vrancea.

Astfel, la ședința informală care va avea loc după amiază la vila Lac, liderii PSD vor să-i impună lui Dăncilă ca deciziile să fie luate în consens dupa consultarea în Biroul Politic. De asemenea pesediștii vor să ceară secretarului general al PSD Mihai Fifor și președintelui executiv Eugen Teodorovici să facă un pas în spate din conducerea PSD.

Vineri dimineață liderii PSD din teritoriu s-au întâlnit în biroul lui Marcel Ciolacu de la Camera Deputaților pentru a discuta despre viitorul partidului și de a gândi o nouă strategie pe care să o pună pe masa ședinței Comitetului Executiv programată după-amiază.

Ședința a avut loc în contextul în care joi seară Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Sorin Grindeanu s-au întâlnit cu Victor Ponta și au discutat despre viitorul PSD în opoziție, susțin sursele HotNews.ro.

Conducerea PSD a convocat pentru vineri după-amiază o ședință CEx la care vor participa toți liderii PSD din teritoriu.