​Premierul Viorica Dăncilă susține că Dan Nica, care a fost propus comisar european, nu a fost respins de Ursula von der Leyen, președinta aleasă a Comisiei Europene.

Dan NicaFoto: AGERPRES

„Nu a fost respins. Eu respect foarte mult presa. Atunci când se vine cu informații false nu mai oferă un grad mare de încredere. Dan Nica nu a fost respins. (...) Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene nu a spus acest lucru”, a declarat Dăncilă.

În august, premierul Dăncilă a transmis o scrisoare Comisiei Europene cu propunerile României, Dan Nica și Rovana Plumb. Ulterior, cei doi au fost intervievați de viitorul șef al Comisiei Europene. În 9 septembrie, Ursula von der Leyen a anunțat lista completă a comisarilor europeni acceptați, printre care apărea și Rovana Plumb, ceea ce înseamnă că Dan Nica nu a fost ales încă de atunci, au explicat pentru HotNews.ro surse de la Bruxelles. Cu alte cuvinte, Guvernul a trimis un candidat care de la bun început nu a fost selecționat.

Comisia Europeană este în continuare în contact cu Guvernul de la București, au precizat sursele citate. Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro că Ursula von der Leyen i-ar fi transmis de la început Vioricăi Dăncilă că nu este de acord cu Dan Nica, însă premierul a insistat să-i transmită din nou propunerea cu numele acestuia.