Probleme pentru Dan Nica: Candidatura sa la funcția de comisar european nu a fost selectată încă de la început de viitorul șef al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a ales-o pe Rovana Plumb, ce avea să fie însă respinsă de Parlamentul European.

Dan NicaFoto: Agerpres

În august, premierul Dăncilă a transmis o scrisoare Comisiei Europene cu propunerile României, Dan Nica și Rovana Plumb. Ulterior, cei doi au fost intervievați de viitorul șef al Comisiei Europene.

În 9 septembrie, Ursula von der Leyen a anunțat lista completă a comisarilor europeni acceptați, printre care apărea și Rovana Plumb, ceea ce înseamnă că Dan Nica nu a fost ales încă de atunci, au explicat pentru HotNews.ro surse de la Bruxelles. Cu alte cuvinte, Guvernul a trimis un candidat care de la bun început nu a fost selecționat.

Comisia Europeană este în continuare în contact cu Guvernul de la București, au precizat sursele citate.

Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro că Ursula von der Leyen i-ar fi transmis de la început Vioricăi Dăncilă că nu este de acord cu Dan Nica, însă premierul a insistat să-i transmită din nou propunerea cu numele acestuia.