​​Viorica Dăncilă se așteaptă ca o parte dintre semnatarii moțiunii de cenzură să se răzgandească și să nu voteze împotriva Guvernului pe motiv că nimeni nu a ajuns în Parlament „pe persoană fizică” și vor trebui să le explice primarilor de ce „nu-și vor mai primii banii”. În context, șefa Guvernului a anunțat lansarea „PNDL 3 pentru aducțiunea de gaze”.

Viorica Dăncila, în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

„Am discutat și cu parlamentari, cu primari, cu cetățenii, mulți se vor răzgândi pentru că atunci când se vor întoarce în colegiul în care au fost votați vor da ochii cu primarii, cu cetățenii. Îi vor întreba: bun, ați votat moțiunea, ce a adus asta bun pentru noi cei care v-am votat, cei care v-am susținut să ajungeți în Parlamentul României? Nimeni nu a ajuns pe persoană fizică. (...) Atunci când primarii nu-și vor mai primi fondurile pentru proiectele lor de dezvoltare locală, și mă refer la PNDL 1, PNDL 2, am dat drumul acum la Fondul de Dezvoltare și Investiții, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire și cei care iau o decizie trebuie să se gândească că se vor întâlni cu oamenii și-i vor întreba de ce au luat această decizie. (...) Vrem să introducem și PNDL 3 pentru aducțiune de gaze”, a spus Dăncilă, la Adevărul live.

Întrebată dacă nu e o formă de presiune, premierul a spus că „e o interpretare eronată”, pentru că nu există comunitate în România care să nu fi primit fonduri prin PNDL 1 și 2.

Moțiunea de cenzură a PNL se va dezbate și vota joi. Cu trei zile înainte, liberalii mizează pe 244 de parlamentari care s-ar pronunța pentru demiterea Cabinetului Dăncilă, din necesarul de 233.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat luni că, pe lângă cele 244 de voturi, ar mai putea veni alte trei din partea unor parlamentari care și-au anunțat recent trecerea la Pro-România. Liderul formațiunii liberale a mai susținut că orice discuție privitoare la un viitor guvern va avea loc după moțiune, dacă aceasta trece, iar partidul său va susține propunerea de premier pe care o va înainta președintelui Iohannis, în urma consultărilor.