Președintele Klaus Iohannis le-a cerut, sâmbătă, liberalilor să se pregătească de guvernare, susținând că de săptămâna viitoare, după moțiune, România va avea un alt guvern al cărui mandat va fi unul de tranziție până la parlamentarele de la anul. Șeful statului a făcut și un „to do list” pentru un guvern PNL: organizarea perfectă a prezidențialelor, elaborarea bugetului și organizarea alegerilor locale și parlamentare.

Klaus Iohannis şi Ludovic OrbanFoto: PNL

„Vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern. Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun: pregătiți-vă pentru guvernare. Eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune să treacă și acest guvern să pice. (...)

După moțiune, cineva trebuie să-și asume guvernarea. Nu va fi un mandat lung, va fi un guvern cu un mandat scurt, aproape un mandat de tranziție. E nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, care va construi și promova bugetul. Foarte dificil, deja ministrul de finanțe în funcție a recunoscut că a gafat-o. Trebuie foarte multe lucruri reparate. Trebuie organizate alegeri locale, parlamentare. Să vă fie foarte clar eu aștept implicare totală, maximală, din partea PNL pentru a trece această perioadă de tranziție. Refacerea României, modernizare, europenizarea sau drumul spre România normală se face pornind de la votul românilor de la alegerile parlamentare, atunci prin votul va începe normalizarea României. Pentru asta e nevoie de multa implicare din partea voastră, de foarte multă anduranță. Vă propun ca împreună să câștigăm aceste alegeri”, a spus Iohannis, în fața liberalilor din Moldova.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, după accidentul din Ialomița: Lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți