​Premierul Viorica Dăncilă a început ședința de guvern cu o serie de atacuri la adresa opoziției pe care o acuză că are „o atitudine jignitoare” față de românii care lucrează în weekend atunci când se plânge că dezbaterea și votul la moțiunea de cenzură au fost programate sâmbătă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„​Am observat atitudinea de neînțeles a opoziției care se eschivează de la obligația de a veni la lucru în weekend. Cu alte cuvinte, opoziția vrea să vină la guvernare, dar nu în weekend. Atitudinea e jignitoare fată de oamenii care lucreză inclusiv sâmbătă si duminică și arată lipsă de seriozitate a semnatarilor moțiunii.

(...) Transmit tuturor parlamentarilor să vină sâmbătă în parlament pentru a pune capăt acestei perioade de incertitudini. Această moțiune nu are șanse să treacă, iar guvernul își va continua activitatea”, a declarat Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

PSD a forțat, miercuri, o decizie fără precedent în birourile permanente reunite ale Parlamentului ca moțiunea să fie citită miercuri, iar votul să fie dat sâmbătă. Social-democrații mizează pe faptul că în week-end va fi mai dificilă o mobilizare a parlamentarilor opoziției și astfel moțiunea va pica. Opoziția a încercat o boicotare a ședinței conducerii Parlamentului însă fără a putea împiedica decizia. Surse din interiorul PNL au declarat pentru HotNews.ro că opoziția se repliază și va încerca o nouă strategie de a duce dezbaterea și votul moțiunii la începutul săptămânii viitoare.