PSD a impus calendarul moțiunii: Textul va fi citit astăzi și votat sâmbătă. Cum joacă PSD și care este strategia opoziției

de Luminita Pîrvu     HotNews.ro
Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:02 Actualitate | Politic


Camera Deputatilor
Foto: Facebook
PSD a forțat, miercuri, o decizie fără precedent în birourile permanente reunite ale Parlamentului ca moțiunea să fie citită miercuri, iar votul să fie dat sâmbătă. Social democrații mizează pe faptul că în week-end va fi mai dificilă o mobilizare a parlamentarilor opoziției și astfel moțiunea va pica. Opoziția a încercat o boicotare a ședinței conducerii Parlamentului însă fără a putea împiedica decizia. Surse din interiorul PNL au declarat pentru HotNews.ro că opoziția se repliează și va încerca o nouă strategie de a duce dezbaterea și votul moțiunii la începutul săptămânii viitoare.

Anunțul privind calendarul moțiunii de cenzură a fost făcut de Florin Iordache - moțiunea va fi citită astăzi la ora 15.00, iar sâmbătă la ora 11.00 vor fi dezbaterile și votul.

Liberalii, dar și parlamentarii ALDE, Pro România și PMP au părăsit ședința birourilor permanente reunite ale Parlamentului, dar a intrat reprezentantul minorităților naționale, Dragoș Zisopol, iar cu ajutorul acestuia PSD a avut o majoritate în Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului.

PSD a forțat astfel o decizie în birourile permanente reunite ca moțiunea să fie citită astăzi, iar votul să fie sâmbătă.

Florin Iordache: Au mai fost moțiuni care au fost citite și duminica

La finalul ședinței, Florin Iordache a anunțat că moțiunea de cenzură va fi citită astăzi la ora 15.00, iar sâmbătă la ora 11.00 sunt programate dezbaterile și votul.

"Programul pe care Birourile Permanente Reunite l-au stabilit: pentru astăzi la ora 15.00 e citirea și sâmbătă la ora 11.00 dezbaterea și votul. Ce a invocat domnul Ponta la ieșire este că dacă nu va fi cvorum va urma un nou BPR care va stabili o altă dată a moțiunii. Cei 237 care au semnat înseamnă că au și citit ce au semnat. Au mai fost moțiuni care au fost citite și duminica. Dacă e o urgență pentru a debarca acest guvern, putem veni și sâmbătă. Regulamentar se vine la trei zile de la prezentare. Regulamentar vine data de sâmbătă. Înțeleg că este o urgență să fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgență să arătăm că acești 237 care au semnat nu vor vota. Noi ne bazăm pe faptul că noi vom veni la această moțiune de cenzură și nu vom vota”, a spus Florin Iordache.

El susține că cei patru parlamentari din PSD care au semnat moțiunea de cenzură vor trebui să își asume, iar parlamentarii PSD vor fi prezenți sâmbătă, dar nu vor vota.

"Fiecare își asumă. Fiecare coleg care a semnat are libertatea de a semna sau nu. Vom avea o discuție la nivel de partid. Noi trebuie să fim prezenți, tocmai de a da un semnal”, a adăugat Iordache.

Raluca Turcan: Iordache conduce abuziv și la șmechereală

Decizia este contestată de opoziție, Raluca Turcan afirmând că "PSD se comportă ca în epoca lui Liviu Dragnea". "Domnul Florin Iordache conduce abuziv și la șmechereală", a spus Turcan.

"Vom găsi mijloacele procedurale ca moțiunea să treacă", a declarat la rândul său parlamentarul USR Stelian Ion.

Ponta: Este ilegal. Vom vota moțiunea luni

Liderul Pro România, Victor Ponta, a spus că decizia impusă de PSD în conducerea Parlamentului este ”ilegală și împotriva regulamentului”. El a comentat că, dincolo de Iordache și alții din PSD, ”mai suntem și oameni normali”.

”O s-o dezbatem și o s-o votăm luni (moțiunea de cenzură-n.red). Nu contează ce au votat ei, pentru că este ilegal și împotriva regulamentului”, a declarat Victor Ponta, la finalul ședinței birourilor permanente ale celor două Camere.

El a precizat că rămâne ca acestea să se reunească din nou luni dimineață pentru convocarea plenului în care se va dezbate și vota moțiunea împotriva Cabinetului Dăncilă.

Potrivit unor surse parlamentare, opoziția ar lua în calcul varianta de a boicota ședința de sâmbătă, însă o astfel de decizie este destul de delicată la nivelul imaginii, pentru că ar trebui să explice publicului de ce refuză să participe la vot.

Reprezentantul USR, Stelian Ion, a precizat că parlamentarii partidului său sunt mobilizați și gata să vină la muncă, fie noaptea, fie în weekend, dar o decizie privind strategia opoziției va fi luată de comun acord.

Paşcan (PMP): În trei decenii nu a existat un vot pe moţiune de cenzură în weekend

Liderul grupului deputaţilor PMP, Emil Paşcan, a atras atenţia că în cele trei decenii care au trecut de la Revoluţie nu a existat vreo moţiune de cenzură în Parlament care să fie dezbătută şi votată în weekend, el acuzând PSD că "uzitează de instrumente jenante".

"Se operează cu aceleaşi instrumente din vremea penalului, condamnatului Dragnea, cu aceleaşi tertipuri ieftine. În trei decenii nu a existat un vot pe moţiune de cenzură în weekend. Încearcă tot felul de tertipuri procedurale, tot felul de şicane. Asta le este caracteristic. Nu au învăţat cei de la PSD nimic din palmele pe care le-au primit în ultima vreme de la poporul român şi uzitează de aceleaşi instrumente penibile, jenante, demonstrând că au rămas în continuare un partid nereformat, incapabil să se reformeze, un partid cu apucături infracţionale. Cam ăsta este PSD în momentul de faţă şi vom face tot ce ne stă în putinţă ca să dejucăm această manieră PSD de a proceda, de a, pur şi simplu, sfida colegii, de a ne batjocori pe toţi, de a ne umili prin faptul că au o majoritate pe care o utilizează într-un mod absolut penibil, jenant şi ticălos'', a spus Paşcan.

Ce strategia are Opoziția

Potrivit surselor HotNews.ro reprezentanții opoziției vor încerca în ședința de plen programată la ora 15.00 să schimbe programul dezbaterii și adoptării moțiunii de cenzură. Mai exact, Opoziția mizează pe o majoritate în Parlament și pe prezența propriilor parlamentari și vor solicita în plenul reunit modificarea programului.

Potrivit regulamentului ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului: ordinea de zi şi programul de lucru este supus aprobării Parlamentului în ziua stabilită pentru şedinţa comună și se adoptă cu votul deschis a cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaților și senatorilor prezenți.

Cum vrea să blocheze PSD adoptarea moțiunii

La rândul lor social democrații încearcă să strângă rândurile și să rupă din voturile opoziției. În ședința Comitetului Executiv liderii de grup ai PSD au informat partidul că le lipsesc cinci voturi pentru majoritatea 233. Președintele PSD Viorica Dăncilă le-a solicitat miniștrilor să demareze negocierile cu parlamentarii nemulțumiți din partid dar și din zona opoziției, susțin surse social democrate. "Fiecare ministru are sarcină să discute cu parlamentarii zilele astea. E pe viață și pe moarte. Voturile vor fi negociate până în ultima clipă iar rezultatul votului la moțiunea de cenzură este imprevizibil", a explicat un lider PSD pentru HotNews.ro.

Ce spune Regulamentul

Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent, după cum a anunţat prim-vicepreşedintele liberalilor Raluca Turcan. Guvernul este demis dacă moțiunea de cenzură este adoptată prin votul a jumătate plus unu din numărul total al deputaților și senatorilor, respectiv 233 de parlamentari.

Potrivit regulamentului, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Atât regulamentul Parlamentului, cât și Constituția prevăd că dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Legea nu prevede însă dacă este vorba despre zile lucrătoare sau calendaristice. Moțiunea se adoptă cu votul secret, cu bile, al majorității deputaților și senatorilor (majoritate absolută).Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11837 vizualizari

 • +1 (13 voturi)    
  Dar de ce nu Duminica? (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:10)

  Jegul Cristian Ioan [utilizator]

  Nu ar fi mai bine ca votarea sa fie Duminica?
  • -5 (19 voturi)    
   opoziția vrea la guvernare cu oameni comozi (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:26)

   FFF T [utilizator] i-a raspuns lui Jegul Cristian Ioan

   Opoziția se plânge că nu poate strânge proprii parlamentari sâmbătă la un vot important (că e weekend, lume face grătare și chermeze).
   Și această opoziție vrea să ajungă într-o zi la guvernare, să-și numească oameni în ministere și agenții, oameni care vor trebui să muncească pe brânci ca să repare dezastru făcut de PSD!

   Ce semnal dă absența parlamentarilor opoziției pe motiv de weekend? Mi-ar fi rușine de așa justificare.
   • +3 (5 voturi)    
    bati campii (Miercuri, 2 octombrie 2019, 14:12)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

    Faptul ca PSD si Viorica Dancila au pus votul in ziua de sambataa, artata un singur lucru: LE ESTE FRICA.
    Daca aveau majoritatea, ii durea in papuci de cand se voteaza, stiau ca oricum vor castiga la vot si motiunea nu trece. Prin simplu fapt ca au pus votul in weekend (lucru fara precedent in Romania) arata ca se tem de aceasta motiune mai mult decat de orice.
    Daca motiunea trece, Dancila este out din politica!!
    • -3 (5 voturi)    
     Normal (Miercuri, 2 octombrie 2019, 14:38)

     Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Ca PSD-ului ii este frica, dar problema este ca si opozitiei ii este frica ca de fapt sunt LENESI CA IOHANNIS!

     Ca na, cine se aseamana se aduna, ce vrei sa-i faci?
  • +11 (13 voturi)    
   Curtea de joacă a îmbuibaţilor (Miercuri, 2 octombrie 2019, 13:04)

   contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Jegul Cristian Ioan

   În ultimul timp auzim din ce în ce mai des acest leitmotiv : "e legal, deci permis !"
   Şi chiar au dreptate. Legile sunt atât de vicios concepute încât "legalitatea" a ajuns să apere orice hoţie sau matrapazlâc ale "elitei" cleptocratice.
   Dar legile au fost concepute de aceiasi tâlhari ce-si aşteaptă pensia specială, aşezaţi, lăbărţat, în fotoliile lenei oficializată de clanurile mafiei politice româneşti. 2-3 zile pe săptamână este maximul efortului acestora dedicat demagogiei unui patriotism mioritic îmbrăcat în costum Boss care nu ascunde însă nesimţirea cefei grase şi a burţii ce dă pe dinafară, plină de hălcile de carne înfulecate "în teritoriu".
   Noii ciocoi ne aruncă-n faţă cu cinism imaginea indolenţei si laşităţii noastre.
   A fi legal nu înseamnă că este si moral.
   Neo-FSN-ul nu le prea are cu morala, dar le place să fie numiţi "demnitari". Demnitar vine de la demnitate, iar demnitatea este expresia moralei.
   Chiar nu vă este încă silă să mai trăiţi în ţara medicritătii instaurată de aceste căpuşe analfabete ?
   Ieşiţi la vot, oameni buni !
   "Sacrificaţi" 2-3 zile pentru cele 3 voturi importante din 2019-2020.
   Trebuie să scăpăm din ghearele acestor hoţi de vise.
   Dacă nu, veti muri, singuri, în această ţară părăsită de toti cei ce vor putea s-o facă. Si vor fi multi, sa stiti !
   Veţi trăi din mila dâmboviţeană, teleormăneană, vasluiană…ce vă va arunca câte o ciosvârcă de la ospăţul lor indecent.
   Veţi fi slugi sau cerşetori şi vă veţi condamna ficele şi fii dvs., nepoţii inocenţi (încă) şi pe toţi copii acestei ţări blestemate, la o sclavie "democrată" care sa plătească huzurul unor îmbuibaţi.
   Ieşiţi la vot !!!
   • -4 (4 voturi)    
    Propun (Miercuri, 2 octombrie 2019, 14:03)

    Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

    Ca pentru militanti ca tine in respectarea normelor morale si nu a legilor, care sunt considerate optionale, sa ii scoateti pe parlamentarii nostri in roaba ca sa nu le cada coaiele in drum pana la parlament in cursul zilei de sambata si sa le puneti si o stampila in mana ca sa dea cu votatul si apoi sa-i pupati in fund!!

    Sau poate mai bine ar fi sa-i scoateti direct in carucior pentru invalizi, sa-i barbieriti, sa-i parfurmati si sa le stergeti cacatul de la cur dupa ce se vor ridica de pe WC, iar in parlament dupa ce vor fi votat sa ii asteptati dupa colt ca sa le faceti si-un sex oral pentru ca au binevoit sa mearga la vot in ziua de sambata, " o decizie fără precedent în birourile permanente reunite ale Parlamentului"!!
    • +2 (4 voturi)    
     Facem pariu ca dintre reprezentantii (Miercuri, 2 octombrie 2019, 15:03)

     natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

     "puterii" se vor prezenta cam 51%, doar ca sa asigure cvorumul?
     Ei de fapt mizeaza pe faptul ca vor lipsi vreo 5-6-7 de la opozitie, astfel incat sa nu treaca motiunea

     Deci mai cu atentie despre cine cui I-o sexeste
    • -1 (1 vot)    
     Bodega Internetului... (Miercuri, 2 octombrie 2019, 15:27)

     contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

     Nici logica identitară şi nici decenţa morala nu vă situează în careul câştigător. Asta e !
     În plus, retorica coprologică ne oferă repede concluzia scurtei analize de, cel mult, 10 secunde.
     Aveţi deja două minusuri (de fapt aveţi mai multe, dar aici ne referim la …"comentariul" dumitale) ceea ce spune multe.
     Sunteţi partea insignifiantă a comentatorilor de birt, ridicaţi, cum bine zicea Umberto Eco, la rang (nemeritat) de "comentator" pe Internet.
     QED !
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 octombrie 2019, 18:02)

   [anonim] i-a raspuns lui Jegul Cristian Ioan

 • +4 (12 voturi)    
  Nasul Caracalean care este Complice (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:12)

  un domn [utilizator]

  La atentatul asupra zgaibei fetelor din Caracal ?

  http://epochtimes-romania.com/news/cazul-caracal-psd-acuzat-de-cardasie-cu-clanurile-modificarile-codului-penal-erau-dorite-si-de-interlopi---290255
 • +15 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:13)

  [anonim]

 • +19 (29 voturi)    
  vai ce tragedie (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:32)

  DSS [utilizator]

  parlamentarii trebuie sa vina sambata la munca. mi se rupe sufletul
  • +8 (8 voturi)    
   trist dar adevarat (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:21)

   madafaca [utilizator] i-a raspuns lui DSS

   Si mie mi se rupe!
 • +15 (19 voturi)    
  Strugurii si mustul sa mai astepte (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:40)

  Jolly Roger [utilizator]

  The evil never sleeps.

  Nu pot sa nu admir dibăcia celor de la psd de a întoarce, interpreta si răstălmăci orice regulament sau lege!

  Unde nu ar fi asa inventivi si cei din opozitie!
  • -17 (25 voturi)    
   ce anume au rastalmacit? (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:48)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Jolly Roger

   dupa 3 zile? nu spune nicaieri zile lucratoare. si daca nu scrie explicit zile lucratoare se considera calendaristice.
   • +9 (11 voturi)    
    ma (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:59)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    parca tu nu erai cu politica sau psd , parca erai doar cu "nedreptatile" justitiei lui LCK...

    si nu numai ca acum aperi psd ca un sclav devotat, dar ii aperi intr-un mod in care se vede clar ca nu dai 2 parale pe corectitudine, cinste sau democratie! iti pasa doar sa ramana stapanii tai la guvernare ca sa-ti dea.......... laptic
    • -2 (4 voturi)    
     ti-a dat un argument (Miercuri, 2 octombrie 2019, 15:21)

     kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     iar tu il ataci la persoana. halal...
  • +11 (13 voturi)    
   Ehhh (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:57)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui Jolly Roger

   Ii vezi pe p$d-isti venind sambata sa asigure cvorum? Eu nu.
   • 0 (0 voturi)    
    vezi mai sus (Miercuri, 2 octombrie 2019, 15:05)

    natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui omezu

    51%
 • +19 (21 voturi)    
  ciordache (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:49)

  Ilidia [utilizator]

  Nu degeaba i se spune "ciordache"....
 • +7 (11 voturi)    
  Iar se joacă cu aia în nisip (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:49)

  Yoi [utilizator]

  Măi PSD-iştilor vă jur pe ce am mai sfânt că voi sunteţi de nivelul copiilor de 5 ani.
  Păi măi nematurizaţilor dacă nu vreau să voteze moţiunea nu o votau indiferent de ce zi al săptămâni ar fi iar dacă vreau să o voteze oricum o vor vota că e sâmbătă sau dumnezeul ştie ce zi e iar o prosteală din asta nu îi vor descuraja şi îi vor enerva şi mai tare aşa că dacă vreunul a vrut să palmeze vreo bilă poate i-aţi enervat că i-aţi adus din timpul liber şi chiar va vota nătărăilor că nu POT LIPSI astfel OUT din partid şi ar PIERDE ŞI ELECTORAT....DECI ÎNŢELEGEŢI ĂŞTIA DE LA PSD CĂ ASTFEL DE GESTURI AU EFECTE TOCMAI INVERS DECÂT CREDEŢI VOI?....aţi luat-o şi la Kiovesi şi încă nu aţi învăţat lecţia?
  Vă jur pe ce am mai sfânt că voi sunteţi copii şi nu aveţi nici elementele de bază a percepţiei realităţi şi cum suntem buni vrem să vă ajutăm şi să vă spunem cum să nu o mai daţi în bară: "deci orice faceţi după ce aţi luat deciziile FACEŢI TOTUL INVERS şi vă asigurăm că totul va fi bine, de fapt va fi perfect la nivelul ticăloşiei pe care o aveţi".
 • +18 (18 voturi)    
  Ciudat (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:52)

  D.M.A.Gogu [utilizator]

  In principiu, votul ar trebui sa fie acelasi in orice zi a saptamanii. Mi se pare ciudata insa dorinta de a planifica dezbaterea + votul sambata, probabil se spera astfel ca prezenta va fi scazuta si ca motiunea nu va trece.

  Sigur e laudabila orice initiativa prin care parlamentarii sa fie incurajati sa munceasca (si nu doar pentru a-si acorda privilegii), insa as fi preferat sa fi avut aceeasi atitudine atunci cand se discutau (sau trebuia sa se discute) legi importante. Acestea au fost trecute in mars sustinut, prin vot dat la ordin si pe negandite, ori prin ordonante de urgenta care au fost la randul lor corectate cu ordonante de urgenta.

  Motiune de cenzura impotriva parlamentului nu se poate?
 • -8 (14 voturi)    
  237 (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:53)

  gpavel [utilizator]

  cu 237 voturi puteau obtine ce doreau,si in birouri ar fi avut majoritatea,dar parasirea lucrarilor fara cunoasterea regulamentelor, a avut consecinte cel putin neplacute!!
 • +14 (24 voturi)    
  Parere (Miercuri, 2 octombrie 2019, 11:54)

  ovidiub781255638850764 [utilizator]

  Cu toata ura pe care o am fata de PSD si oricat de mult imi doresc sa plece acasa, sincer ma lasa rece agitatia si lamentarea opozitiei pe tema asta

  Daca nu sunt in stare sa aduca oamenii de care au nevoie intr-o zi de sambata, cum vor convinge ca au capacitatea de a guverna o tara facuta praf de PSD daca motiunea trece?

  Vor guverna doar de luni pina vineri?
  • +12 (12 voturi)    
   Corecta observatia, dar chiar si cu asta, (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:22)

   Habermas [utilizator] i-a raspuns lui ovidiub781255638850764

   cred ac opozitia face bine sa nu se lase impinsa de PSD. Pur si simplu, PSD nu mai trebuie lasat de capul lui niciun moment pt ca este ticalos si iresponsabil.
  • -1 (3 voturi)    
   Vezi ca .. (Miercuri, 2 octombrie 2019, 13:25)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui ovidiub781255638850764

   ... opozitia aia de care vorbesti este in mare parte tot din PSD. Asa ca ...
 • -3 (9 voturi)    
  ... (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:10)

  Azra [utilizator]

  Gata..., buldozerul este pregatit, casa in care locuim, de bine de rau, poate fi demolata integral, ce conteaza ca dupa aceea vom locui sub cerul liber, acum la inceput de toamna si , desigur, in iarna aspra care va veni....Am reusit!... am demolat...Ati vazut, cat de usor a fost!?...
  Cand si cum vom avea o noua casa, nimeni nu stie.
  Gramada aceea neorganizata (termenul este luat de la ruibi si nu este politic)a opozitiei, nu a prezentat in Parlament nici un program, care sa lamureasca poporul despre ce va fi vorba, in ce il priveste pe el, nu partidele politice.. Dar absolut nimic.Doar sloganul:trebuie sa ne demolam urgent casa! Ne consolam doar cu declaratiile presedintelui, care ne spune ca, in sfarsit ne va fi foarte bine.Si asta e tot.
  Ca dupa aceea, nu vom avea buget pentru anul viitor; ca vom avea o lunga perioada- post victorie a motiunii- de balbaiala si chiar paruiala,pana se va bricola un nou puzle de guvern si pana cand se vor lectura superficial hartiile cu urgente(cel putin) de prin ministere ; o perioada cand strazile se vor umple iarasi de manifestanti de diferite culori politice sau fara; cand, la scurt timp economia va reflecta aceste socuri iar investitorii vor deveni si mai circumspecti(vezi-zgarciti), asteptand sa vada cum se vor aseza lucrurile, in conditiile in care leul isi va accelera deprecierea. ajunsa acum deja la 4.75 pentru un euro. Sin alele, si altele, pe care le vom vedea si simti.Dar toate astea nu mai conteaza acum. Prioritatea Nr. 1 este demolarea!! ...si apoi o sa vedem ce vom face...
  Oricum, primele alegeri, din toamna acestui an vor reflecta exact atmosfera din tara, starea de spirit si nemultumire a votantilor.Fata de cine? O sa vedem, cu siguranta.
 • +5 (9 voturi)    
  Chiar daca (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:13)

  vasile-roaita [utilizator]

  iese motiunea sau nu, principalul este ca acest PSD se scufunda in fiecare zi cite putin. La urmatoarele alegeri parlamentare nu va mai avea nici o putere. Mai avem de suprtat inca un an. Un an trece repede.
 • -1 (5 voturi)    
  parerer (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:26)

  rofed [utilizator]

  daca opozitia n-a putut impune calendarul motiunii, cum dracu va impune motiunea?
  inseamna ca asa zisa opozitie nu este o opozitie reala, iar noi nu stim asta fiindca presa doarme in bocanci, cum se spune sau ne dezinformeaza in stil barbar
  • +1 (3 voturi)    
   Pai e simplu (Miercuri, 2 octombrie 2019, 13:35)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui rofed

   psd are inca majoritate, in fiecare Camera.
   Simplu, nu ?
 • -4 (6 voturi)    
  iar vin tehnocratii, ...iar castiga PSD la anu' (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:32)

  mirceacr [utilizator]

  2019 Pica guvernul,
  2020 anticipate, vin tehnocratii,

  2021 vin alegerile ..iar castiga PSD ! Ca asa-i romanu' , uita repede si oboseste si mai repede de atata reforma tehnocrata !

  Da-o 'ncolo de reforma, pensii si salarii pe datorie sa-si ingroape romanu' matzu !

  Se va intampla "decat" prin 2021 !..inca un pic

  Intre timp vine criza !
  Stingeti lumina si puneti muraturi la borcan !
  • +8 (8 voturi)    
   Posibil (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:48)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui mirceacr

   Daca o sa fie asa, inseamna ca suntem un popor de tampiti si e clar ca ne meritam soarta! De data asta nu mai avem nicio scuza!
   • +1 (1 vot)    
    exista precedent ! (Miercuri, 2 octombrie 2019, 15:33)

    mirceacr [utilizator] i-a raspuns lui omezu

    Experienta ultimilor 8 ani vorbeste de la sine !
    Intre timp societatea s-a indobitocit si mai tare.
 • +10 (14 voturi)    
  iesit in strada (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:33)

  oblelix [utilizator]

  Ar trebui iesit in strada sambata dimineaa inconjurat parlamentul, caci Pdsr istii vor fi acolo si intampinati cu oua si hartie igienica. Ca sa inteleaga o data ca ne-am saturat de smecheriile lor clocite si ce dorim sa facem cu ei. PDSR sunt o ciuma pentru statul asta batjocorit de mediocri si incompetenti. Din cauza lor si asa zisei guvernari deja decenale societatea romaneasca e unde e. Hai ca putem si ne dorim mai mult. A venit ora notei de plata ptr PDSR.
 • +8 (10 voturi)    
  penibil psd penibil@ (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:58)

  liviu_ [utilizator]

  eu sincer vreau sa pice notiunea, si nu pt ca nu as rea sa vad psd in genunchi... vreau sa-i vad pe toti morti (de preferat o moarte lenta si dureroasa). Dar cred ca un guvern de opozitie acum o sa faca exact ce a faut guvernul Ciolos: chiar daca a fost un guvern bun, prostii... pardon oamenii o sa voteze psd pt ca nu e la guvernare (desi e in parlament)...

  mai mult, pana la parlamentare este extrem de probabil sa intram in recesiune!

  astea fiind spuse, repet: tactica psd este o bataie de joc si este inca o dovada a ei nu dau 2 parale pe democratie!
 • 0 (2 voturi)    
  Paşcan (PMP): În trei decenii nu a existat un vot (Miercuri, 2 octombrie 2019, 13:39)

  BleahBleah [utilizator]

  pe moţiune de cenzură în weekend ...
  Tind să îl contrazic ... în ultimii 30 de ani au avut loc 2 voturi pe moţiuni de cenzură în weekend ...
  pe 14 martie 1993, într-o zi de duminică şi pe 15 mai 1999, într-o zi de sâmbătă ...
  • 0 (0 voturi)    
   sigur e vorba de vot? (Miercuri, 2 octombrie 2019, 14:15)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui BleahBleah

   in 1999 imi amintesc ca duminica s-a citit motiunea iar votul a fost marti (cam la 2 zile). E mare diferenta intre citit si votat. La citit poate sa nu fie nimeni in sala, important este ca parlamentarii sa fie prezenti la vot.
 • +1 (1 vot)    
  Si lupta si dai (Miercuri, 2 octombrie 2019, 13:45)

  Lucian Ilea [utilizator]

  care doame mai mult
  care nu se trezeste sa ajunga la ora 11 la parlament
  hihi
  mult ma mai distrez io mare print al Eladei in tara asta

  acum iara scandal ca aia nu or venit
  da aveeau semanturile mai mult de 50%
  si atunci care e concluzia?

  pai sa stea guvernulllui Viorica mult si bine
  pana la alegeri cel putin
  sa le faca ei si sa le piarda
 • +2 (2 voturi)    
  ce vrajala (Miercuri, 2 octombrie 2019, 14:04)

  Marius_001 [utilizator]

  daca se pune sambata pe ordinea de zi marirea indemnizatiei parlamentarilor, ar fi venit sa voteze sau nu?
 • +1 (1 vot)    
  Citi parlamentari au minoritatile (Miercuri, 2 octombrie 2019, 14:55)

  Coco Whistle [utilizator]

  Si chiar reprezinta minoritatile sau sint infiltrati ptr jocuri politice impotriva romaniei? Cu ajutorul acesto sateliti , a udmr, psd si gasca de infractori au alungat 5 milioane de romani si alti 10 mil sufera dupa urma plecarii acestora.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by