​Prima reacție de la vârful PSD după respingerea Rovanei Plumb în comisia juridică a Parlamentului European. Secretarul general al Partidului, Mihai Fifor, dă vina pe opoziție pentru situație, acuzând că reprezentanții acesteia au sabotat și „sfâșiat candidatul propriei țări”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Atât PNL, cât și USR s-au opus constant reprezentantului României și au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume, alimentând dublul standard cu privire la țara noastră. Deși au susținut de multe ori candidați cu suspiciuni de probleme penale și situații nerezolvate, de această dată au făcut front comun și au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri. Din cei 10 candidați "cu suspiciuni" (dintre care unii chiar au fost dovediți cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecințele. Opoziția a reușit încă o dată să submineze interesele propriei țări și să calce în picioare imaginea României în plan extern”, a scris Fifor pe Facebook.

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European, „cu o largă majoritate”, a declarat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari, 6 au votat pentru și doi s-au abținut.

”Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eșec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României”, a acuzat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a cerut premierului Dăncilă să facă o nouă nominalizare după ce el își va da acordul și parlamentul o va aviza.