Premierul România, Viorica Dăncilă a spus, la Alba Iulia, despre guvernul pe care îl conduce că nu este unul eșuat, așa cum a acuzat președintele Iohannis, ci unul eficient, lucru demonstrat de cifrele puse de la dispoziție de INS, de Comisia de Prognoză sau de Eurostat. Prezentă la un eveniment PSD, Dăncilă a spus că, în timp ce Iohannis acuză Guvernul, alți președinți de stat laudă progresele României.

Viorica Dancila Foto: Captura video

Preșdintele PSD, Viorica Dăncilă a spus, sâmbătă, la Alba Iulia, unde a participat la conferința de alegeri a filialei partidului, că guvernul pe care îl conduce este unul eficient, lucru demonstrat de cifre, transmite Mediafax.

„Nu suntem un guvern eșuat, cum a spus domnul președinte, se joacă cu cuvintele, este foarte ușor să jignești. Suntem un guvern eficient și îmi asum cele spuse. Nu sunt un guvern perfect, nu am această aroganță să spun că că am rezolvat toate problemele, dar cifrele arată, cifrele pe care le spune INS, Comisia Națională de Prognoză, Eurostatul, arată că această guvernare este eficientă”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă.

Liderul PSD a menționat că, în timp ce președintele atacă Guvernul, alți președinți de stat laudă progresele României.

„Dânsul critică guvernarea în timp ce alți președinți de stat laudă guvernarea din România și laudă progresele pe care le-a făcut România în domeniul economic”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la BEC, că PSD reprezintă o catastrofă pentru România, fiind nevoie de multă muncă pentru a repara tot ce a stricat. Șeful statului a adăugat că a reușit în acest mandat să prevină multe din stricăciunile PSD, inclusiv în domeniul justiției.

„Dacă pentru domnul președinte, catastrofă înseamnă să crești pensii și salarii, să investești în comunitățile locale, dacă pentru domnul președinte catastrofă înseamnă să iei măsuri pentru creștere economică, dacă pentru domnul președinte să ai a doua cea mai mare creștere din Europa este o catastrofă, cred că la dânsul aprecierile sunt inversate”, a mai spus sâmbătă, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Viorica Dăncilă.