Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat că ministrul Justiției Ana Birchall nu vorbește în numele PSD, precizând că aceasta are o altă agendă decât cea a partidului, scrie Mediafax.

Codrin StefanescuFoto: Agerpres

„Să știți că doamna Birchall de la jusțitie nu vorbește în numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legătură cu cea a partidului. Și nici cu voturile a milioane de români care încă mai speră ca PSD să facă dreptate! Și sper ca toată lumea să înțeleagă asta!”, a scris Codrin Ștefănescu, marți, pe Facebook.

Reacția social-democratului vine în contextul în care președintele CSM, Lia Savonea, i-a cerut, marți, în plenul CSM, ministrului Justiției, Ana Birchall, să precizeze dacă a agreat în vreun fel cu procurorul general american sau cu reprezentanții altui stat asupra unei „foi de parcurs” cu privire la întărirea statului de drept din România.

Marți, ordinea de zi a ședinței plenului CSM a fost suplimentată cu această adresă, iar președintele Consiliului, Lia Savonea, i-a cerut explicații ministrului Justiției pe această temă.

Astfel, Birchall a spus că are obligația „de a reprezenta România și ministerul Justiției pe linia justiției în orice relație instituțională”, precizând că va răspunde în scris referitor la subiect.