Premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Externe Ramona Mănescu și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici vor participa la evenimentul din 27 septembrie de la New York, a anunțat, la solicitarea Mediafax, directorul executiv al Camerei de Comerț Româno-Americană din SUA, Elias Wexler.

Teodorovici, Dancila, Fifor, la Congresul PSDFoto: Agerpres/EPA

„La evenimentul la care participă premierul, ministrul de Externe și cel al Finanțelor vor fi prezenți directori ai afacerilor de succes. I-am invitat să participe pe cei care au exprimat un interes pentru România, din instituțiile financiare, inclusiv bănci, administratori de pensii, gestionarea activelor, asigurări, consultanți de investiții și de asemenea industria prelucrătoare, doctori cu cabinete particulare, dezvoltare în IT, doar ca să numim câțiva”, a transmis Elias Wexler, director executiv al Camerei de Comerț Româno-Americană din SUA, la solicitarea Mediafax.

„Datorită diversității celor invitați, ne așteptăm să coordonăm o întâlnire care va aduce în discuție o varietate de subiecte legate de afaceri, o întâlnire unde invitații noștri de onoare vor avea oportunitatea de a reacționa și vor fi încurajați de calitatea, reputația și caracterul membrilor noștri”, completează Elias Wexler.

Acesta a adăugat că la eveniment vor participa președinții filialelor Camerei de Comerț din Florida, DC, Los Angeles, New York și România.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 - 29 septembrie, au declarat surse politice citate de Mediafax.

Șeful Executivului va avea o întrevedere și cu vicepreședintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic, au precizat sursele citate.