Premierul Viorica Dăncilă va pleca în ultima săptămână din septembrie în Statele Unite ale Americii, unde va participa la o întâlnire cu oamenii de afaceri din New York, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană, potrivit unui document obținut de Digi24. Potrivit surselor Digi24, premierul încearcă să obțină întrevederi cu oficiali americani, în încercarea de a puncta în campania electorală cu o fotografie care să o valideze drept partener al SUA.

DancilaFoto: Captura video

Potrivit documentului citat, Viorica Dăncilă va fi însoțită în vizita din America de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și de ministrul de Externe, Ramona Mănescu, iar pe 27 septembrie cei trei vor discuta despre „oportunitățile de business în România” ale investitorilor americani. Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație.

Vizita premierului în SUA vine în contextul în care Dăncilă ar vrea să ceară parlamentului un vot pentru un guvern restructurat, care să aibă doar 19 miniștri plus premierul, față de 29 de posturi în prezent, iar PNL ia în calcul să depună moțiunea de cenzură în jurul datei de 23 septembrie.

Președintele Klaus Iohannis va fi, de asemenea, la New York, în perioada 24-26 septembrie, unde va participa la sesiunea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.