ALDE Dolj i-a transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu, în care îi solicită să anuleze decizia de dizolvare a filialei și să îl demită pe Daniel Chițoiu. Organizația îi reproșează lui Tăriceanu că a ales tranzacționismul în loc de liberalism, potrivit unui comunicat de presă, citat de Mediafax.

Ion Cupa (lideul ALDE Dolj)Foto: Hotnews

Reacția vine în contextul în care Biroul Politic Executiv a decis dizolvarea filialei ALDE Dolj.

”Cum puteți să mai spuneți românilor că sunteți apărătorul drepturilor și libertăților când, în partidul pe care îl conduceți, dreptul la opinie și libertate de exprimare sunt sancționate drastic cu exluderi, radieri și dizolvări? Când, în sfidarea oricăror norme democratice minimale nu acceptați ca aleșii partidului, cei care au un alt punct de vedere, să și-l apere în instanțele partidului? Cum puteți să țineți în brațe niște oameni care nu au produs performanțe de când sunt în partid și să dați afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea față de partid și l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament?”, se scrie în scrisoarea deschisă a filialei ALDE Dolj către liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu.

”Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relație de tip pălmași-boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie și încredere la Craiova. De ce nu veniți dumneavoastră să dizolvați la fața locului organizația, pentru a vedea reacția oamenilor? Vă vom primi așa cum se cuvine!...”, spun autorii scrisorii.

”Nu distrugeți ALDE cu bună știință, domnule Tăriceanu! Ce părinte e acela care își omoară propriul copil?!”, se mai scrie în documentul citat.

Călin Popescu Tăriceanu a cerut, vineri, în Biroul Politic Executiv ALDE, excluderea parlamentarilor Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă (liderul ALDE Dolj) și Alexandru Băișanu, adică cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

În locul celor patru au fost propuși și înlocuitori astfel Mihaela Ștefan la ALDE Dolj, Toma Petcu - ALDE Prahova, Norica Nicolai - ALDE Femei, Ovidiu Milici ALDE Suceava, Anton Anton - ALDE Vîlcea și Mircea Minea la Ilfov.