Liberalii nu susțin reintroducerea insultei și calomniei în Codul Penal, asa cum Viorica Dăncilă ar vrea, și-i transmit premierului că acest lucru este „o aberație” care ține de „un regim totalitar”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Asta cu repedepsirea, adică reincluderea între infracţiuni, insulta şi calomnia, păi lucrul ăsta a fost îndepărtat din Codul penal, asta e o chestiune care ţine de regim totalitar. Îi readuc aminte Vasilicăi Viorica Dăncilă că suntem într-o democraţie, suntem stat al Uniunii Europene şi că nu mai poţi chiar să bagi în Codul penal orice prostie care o deranjează pe dânsa. În foarte multe dintre motivele care o determină să susţină o astfel de aberaţie probabil sunt chiar acţiunile domniei sale”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, întrebat dacă ar fi de acord cu propunerea premierului de a da o lege în Parlament care să pedepsească din nou insulta şi calomnia.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, duminică, la Constanța, că speră ca Parlamentul să adopte un act normativ în care să oprească calomnia și defăimarea.

"Eu cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie și pe urmă să se vorbească astfel despre Guvern. Cred că la un moment dat ar trebui legitimați. Acest Guvern ar trebui să-i cheme cineva să spună care infractor, pentru ce infractor?(...) Dacă aș fi eu parlamentar, aș iniția eu un astfel de proiect. Sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ în care să oprească calomnia și defăimarea", a declarat prim-ministrul.