Premierul Viorica Dăncilă a fost întâmpinată din nou de câțiva protestatari la Pavilionul Expozițional din Constanța, unde are loc întâlnirea PSD cu pensionarii constănțeni. Manifestanții au scandat ”Analfabeta” și ”Fără pensii speciale”. Dăncilă a spus, potrivit Mediafax, că protestatarii, care au scandat "analfabeta", sunt aceleași 7-8 persoane care merg la evenimentele din țară ale PSD. De asemenea, președintele PSD și-a exprimat speranța ca Parlamentul să adopte o lege privind interzicerea calomniei și defăimării.

DancilaFoto: Captura video

UPDATE 13.30: Premierul a plecat de la întâlnirea cu pensionarii constănțeni în auzul acelorași scandări ale protestatarilor antiguvernamentali ”Analfabeta”. Cu toate acestea au fost și unele persoane care au scandat ”PSD”.

UPDATE 12.50: Dăncilă a afirmat că speră ca Parlamentul să adopte un act normativ în care să oprească calomnia și defăimarea.

"Eu cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie și pe urmă să se vorbească astfel despre Guvern. Cred că la un moment dat ar trebui legitimați. Acest Guvern ar trebui să-i cheme cineva să spună care infractor, pentru ce infractor?(...) Dacă aș fi eu parlamentar, aș iniția eu un astfel de proiect. Sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ în care să oprească calomnia și defăimarea", a declarat prim-ministrul.

"În presă scrie că Viorica Dăncilă a fost contestată, așteptată de protestatari. Sunt 7 sau 8, mereu aceiași. Normal că nu încalcă nimeni libertatea de exprimare, dar este vorba și de cei 7 ani de acasă. Eu nu am să jignesc niciodată, nici pe ei și nici pe altcineva, iar despre ei nu sunt convinsă că fac diferența. Azi crește punctul de pensie si pensia minimă, măsură așteptată de pensionari. Măcar pentru ei trebuiau să se abțină", a declarat Viorica Dăncilă, la sosirea la Pavilionul Expoziţional Constanţa, unde avea întâlnirea cu pensionarii.

Dăncilă a făcut referire la protestatari și în discursul din fața pensionarilor.

"Lumea știe să facă diferența. Aceste personaje pe care le întâlnim de fiecare dată și nu știu decât să jignească nu vin cu nimic constructiv. Aici, la Constanța, sunt oameni cinstiți. De la Constanța nu au ieșit, au venit de la București pentru că ei cred că pot influența. Ei vor veni cu jigniri, noi vom spune adevărul și vom veni cu proiecte", a spus premierul.