Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că este surprinsă de declarațiile liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și că nu înțelege ce nemulțumiri are întrucât are miniștri în guvern, subliniind că toate acuzațiile făcute în spațiul public sunt ”total nefondate” și ”doar căutare de motive”.

Viorica DăncilăFoto: Guvernul Romaniei

"Sincer mă surprinde această declarație a domnului Tăriceanu. Eu cred că acest Guvern a obținut rezultate. Domnul Tăriceanu are miniștri în Guvern. Probabil referirea este la miniștrii dumnealui, că nu poți să iei în ansamblu și să judeci toți oamenii dintr-un Guvern. Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu să răspund domnului Tăriceanu. Este părerea dumnealui. Aș fi vrut ca această părere să fie discutată în coaliție și nu prin intermediul presei. Nu am să discut despre afirmațiile domnului Tăriceanu", a declarat premierul Dăncilă marți la Dolj.

”Eu știu că de fiecare dată Guvernul a fost criticat, de fiecare dată PSD, nu ALDE, am avut blocaje din partea președintelui când am numit miniștri, premierul este criticat, nu am auzit pe Președintele României cerând demisia președintelui Senatului, dar am auzit cerând demisia premierului de șapte ori”, a spus Dăncilă.

În ceea ce privește declarația lui Tăriceanu că nu a fost consultat în privința desemnării comisarului european, Dăncilă a declarat că ”i-a spus pe cine a desemnat” și ”era nornal ca desemnarea pentru comisar european să fie din rândul PSD”.

Totodată, președinta PSD a subliniat că ea nu face ”blat” cu nimeni și că pentru ea sunt importante alegerile și să câștige încrederea cetățenilor.

Premierul a subliniat că a făcut deja multe evaluări și acolo unde va fi nemulțumită va face remanieri.

”Rezultatele evaluării le voi discuta prima dată cu partenerii de coaliție, așa mi se pare corect, când ești într-o coaliție ești ca într-o familie, discuți mai întâi în familie”.

Reacția lui Dăncilă vine după ce Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu este de acord cu remanierea anunțată de aceasta și că i-a recomandat o restructurare a guvernului.

Liderul ALDE spune că nu va rămâne cu orice preț la guvernare pentru că nu vrea să facă parte ”dintr-o guvernare impotentă”, a declarat Tăriceanu într-un interviu pentru Mediafax.

Totodată Tăriceanu a declarat că l-a pus pe gânduri faptul că nu a fost consultat în privința desemnării comisarului european, în contextul speculațiilor cu privire la o înțelegere între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.