​Călin Popescu Tăriceanu îi pune condiții Vioricăi Dăncilă pentru rămânerea ALDE la guvernare. După o serie de critici dure față de rectificarea bugetară, liderul ALDE îi dă termen șefei PSD și a Guvernului ca până pe 20 august să vină cu un nou program de guvernare și o echipă restructurată la Palatul Victoria.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut astăzi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare. În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare”, se arată într-un comunicat al ALDE.

Liberal-democrații critică în termeni duri rectificarea bugetară susținând că aceasta demonstrează că bugetul a fost construit nerealist.

„Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite. La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări”, se arată în comunicat.

La sfârșitul lunii ianuarie, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu alături de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici lucrau la bugetul pe 2019. Liderul PSD, proaspăt întors din vacanță a postat o poză pe pagina sa de Facebook cu titlu "Viitorul arată bine".