Liderul PSD, Liviu Dragnea, postează pe Facebook, după concediul prelungit, o fotografie în care apare stând la o masă cu Darius Vâlcov, Călin Popescu Tăriceanu, Eugen Teodorovici, Daniel Chițoiu și Niculae Bădălău, având în față mai multe hârtii. "Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine", a scris Dragnea.

HotNews.roFoto: Hotnews

În fotografia postată de Dragnea, alături de el apar la o masă rotundă Darius Vâlcov, Călin Popescu Tăriceanu, Eugen Teodorovici, Daniel Chițoiu și Niculae Bădălău, având în față diverse documente.

"Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine", este mesajul care însoțește fotografia.

În câteva minute, postarea a adunat peste 130 de comentarii.

Liviu Dragnea a intrat în vacanță la finalul anului trecut, ultima lui apariție publică fiind în 27 decembrie la Antena 3.

Guvernul nu a finalizat până acum proiectul de buget pe 2019.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, susținea, sâmbătă, la Antena 3 că întârzierea bugetului nu este din vina Guvernului, subliniind că în cel mai scurt timp va exista proiectul, deoarece Parlamentul își începe activitatea în 4 februarie.

Administrația Prezidențială a transmis, în 16 ianuarie, că România nu are încă buget pentru 2019 "exclusiv din cauza incapacității Guvernului de a concepe, până în prezent, un proiect de buget sustenabil”, avizul CSAT pentru instituțiile din domeniul securității naționale fiind dat din 19 decembrie.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma, în 12 ianuarie, într-o emisiune, că la ministerul de resort a fost finalizat proiectul bugetului de stat care va fi trimis în Parlament la începutul sesiunii parlamentare.

Bugetul este construit cu un PIB de 1.022,5 miliarde de lei (221,5 milioane de euro), o creștere economică de 5,5% și un deficit bugetar de 2,5%, potrivit ministrului Finanțelor. De asemenea, bugetul este construit pe o inflație de 2,8%, în condițiile în care în noiembrie a fost de 3,43%, un curs de schimb leu/euro de 4,62 lei, în condițiile în care, în prezent, este de peste 4,67 lei, și o creștere a numărului mediu de angajați de 3,8% (5,3 milioane de lei).

La finalul anului 2018, Coaliția PSD-ALDE anunțase că bugetul de stat va fi gata în luna ianuarie și va fi adoptat într-o ședință extraordinară a Parlamentului. Inițial, la nivelul Coaliției se preconiza că bugetul va intra în dezbatere publică la începutul lunii ianuarie și că cel mai probabil va exista o ședință extraordinară a Parlamentului.

Reamintim că la începutul lunii decembrie ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declara că bugetul de stat este aproape gata și urmează să intre în dezbatere în Parlament, în luna decembrie.