ALDE se reunește miercuri în ședința Biroului Executiv pentru desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu drept candidat al formațiunii în alegerile prezidențiale, după ce partenerii de coaliție de la PSD au ales-o pe Viorica Dăncilă.

Calin Popescu TariceanuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Ședințele Biroului Permanent Executiv și ale Biroului Permanent Național ale ALDE vor avea loc de la ora 13.00, la Parlament. Reuniunile vor fi urmate de declarații de presă ale liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui anunț al formațiunii.

Varujan Vosganian a declarat marți că ALDE îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidențiale, acuzând partenerii de coaliție că au încălcat procedura desemnării prezidențiabilului, deși Viorica Dăncilă vorbește despre ”responsabilitate”.

Întrebat despre ipoteza ieșirii din guvern în contextul competiției pentru Cotroceni, vicepreședintele ALDE a susținut că guvernarea va merge mai departe, însă partidul și-a pierdut încrederea în PSD.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie. "Personal nu am alt cuvânt decât nedumerire pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare, care sincer mergea destul de bine în ceea ce privește imaginea personală și PSD, intră acum într-o competiție pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie. PSD oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar o candidatură a doamnei Dăncilă nu face decât să agraveze această poziție. Noi în Pro România vedem un aliat în susținerea domnului Tăriceanu la Președinția României”, a adăugat Varujan Vosganian.

Premierul Viorica Dăncilă a fost desemnată marți de către social-democrați să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale.