Liberalii vor depune un proiect de lege prin care să se interzică amnistia și grațierea pentru fapte de corupție, după ce Curtea Constituțională a decis că acest lucru nu poate fi precizat în legea fundamentală, a anunțat liderul PNL, Ludovic Orban.

Ludovic OrbanFoto: Facebook

Șeful liberalilor a comentat că decizia CCR este una „stranie” în condițiile în care „nu a acceptat ca decizia cetățenilor la referendum să nu fie cuprinsă în proiectul de revizuire”.

„Pentru noi voința cetățenilor e literă de lege. Proiectul va merge în Parlament fără articolele respective. După motivare, vom iniția un proiect de lege de modificare a legii penale în care să introducem această decizie a cetățenilor de intezicere a amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție”, a spus Orban.

Curtea Constituțională susține că interzicerea prin Constituție a amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție încalcă principiul egalității și demnitatea umană și „limitează în mod excesiv puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor”.