”Ne aflăm într-o lume în care normele morale se dovedesc a nu mai fi suficiente pentru a crea obligații reciproce între oameni, nici chiar între membrii aceleiaşi familii, dezumanizarea sub influenţa banilor, egoismul şi lupta pentru dobândirea averilor create prin munca părintilor şi bunicilor, determinându-i pe tineri să uite că au şi nu numai drepturi”, se preciza în expunerea de motive a „Legii recunoştinţei între generaţii”.
Obligațiile se refereau nu numai la părinții naturali, ci și la părinții vitregi, bunici și străbunici. Legea prevede, pe de altă parte, că și bunicii sunt obligați să întrețină ”nepoţii minori, care necesită sprijin material, aflaţi în imposibilitatea întreţinerii lor de către părinţi”.
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, la Galați, că proiectul de lege prin care copiii sunt obligați la întreținerea părinților nu este unul agreat, astfel că nici Guvernul, și nici PSD nu îl susține.
„Am văzut în spațiul public că se discută foarte mult despre acea inițiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreținerii părinților, așa-numita Lege a Recunoștinței. Este opinia unor deputați. În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD”, a spus Dăncilă.
Viermus rusesc, o sa-ti explodeze capatana de nervi.
Viermus rusesc, o sa-ti explodeze capatana de nervi.
oricum... nici o grija, au altele la fel de penibile!
- pensii speciale
- pensii anticipate
- pensii de boala pentru bolnavi inchipuiti
- dupa revolutie s-a practicat barbar modificarea grupelor de munca
Apoi pensiile nu au mai acoperit decat o mica parte dintr-un salariu in plata, adesea nici macar un minim trai decent
Iar cam tot dupa 2008 cand a intrat fondul de pensii in deficit, am intrat in UE si multi au plecat afara necontizand la fondul de pensii.
Pe acelasi trend, cei cu firme, sau PFA contribuie doar cativa firfirei la fondul de pensii pentru ca nu exista incredere in "statul" hraparet care promite cresteri de pensii exceptionale in ultima luna la guvernare, fara a mentiona sursa sustenabila a acestei cresteri.