​Viorica Dăncilă, președintele interimar al PSD și premier, a participat joi, la reuniunea liderilor Partidului Socialiștilor Europeni, unde a transmis că este extrem de importantă reluarea dialogului și "consolidarea relației cu prietenii și partenerii din marea noastră familie europeană". În luna aprilie, socialiștii europeni au anunțat că relația cu PSD este înghețată până când Guvernul de la București își reconsideră poziția față de statul de drept.

Viorica Dancila, la PESFoto: Facebook

“Mă bucur să revin alături de marea familie a socialiștilor și democraților europeni. Pentru mine și colegii mei din Partidul Social Democrat este extrem de importantă reluarea dialogului și consolidarea relației cu prietenii și partenerii din marea noastră familie europeană. Împreună suntem mai puternici, iar partidul pe care îl conduc este determinat să întărească relația cu familia social democrată europeană și să participe activ în luarea celor mai bune decizii pentru toți cetățenii europeni”, a afirmat președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Sursa citată menționează că liderii PES au apreciat atitudinea proeuropeană a președintelui interimar al PSD, Viorica Dăncilă, precum și schimbarea abordării politice a noii conduceri a Partidului Social Democrat.

"De asemenea, au fost transmise aprecieri pentru rezultatele foarte bune obținute de România în exercitarea mandatului Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene", se arată în comunicatul de presă.