Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi că liberalii îl susţin pe Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator al Băncii Naționale, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În ceea ce priveşte BNR, Biroul Executiv a hotărât în unanimitate susţinerea pentru funcţia de guvernator a domnului Mugur Isărescu şi am dat termen până joi colegilor care vor să-şi depună candidatura pentru un loc în conducerea Băncii Naţionale să şi-o depună până joi, la orele 24,00. În funcţie de negocierile care se vor purta şi de numărul de reprezentanţi pe care PNL va putea să-i nominalizeze, vom decide lunea viitoare cine sunt candidaţii PNL", a declarat Orban după Biroul Executiv al PNL.

El a arătat că PNL o susţine pe Maria Moţa pentru un loc în Colegiul CNCD şi pe Ekstein Kovacs pentru postul de Avocat al Poporului.

"În ceea ce priveşte CNCD, am decis susţinerea în continuare a Mariei Moţa, care a fost candidatul PNL pentru poziţia care noi considerăm că aparţine PNL, pentru că este urmare a vacantării unui post care a fost deţinut de PNL. În ceea ce priveşte chestiunea Avocatului Poporului, deja avem o decizie luată alături de ceilalţi parteneri din Opoziţie, iar în ceea ce priveşte ANRE, este un post care a aparţinut PSD şi noi nu putem să depunem candidat", a spus Orban.

Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un nou mandat la șefia BNR, a anunțat luni, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu după ședința Coaliției PSD-ALDE. Tăriceanu, a declarat că, în urma discuției avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susținerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator. Decizia este una surprinzătoare în contextul în care PSD-ALDE l-au atacat constant pe viceguvernatorul Băncii Naționale.

Citește și: