Deputatul PNL Daniel Gheorghe spune că va susține modificarea Constituției doar dacă va include și precizarea că o căsătorie poate avea loc doar între un bărbat și o femeie. Amintim că referendumul ținut anul trecut pe această temă a adus la urne doar 21% dintre votanți, sub pragul necesar de 30%.

Daniel GheorgheFoto: cdep.ro

”Ca parlamentar al României, eu personal aș susține un act de revizuire a Constituției doar în cazul în care acesta va cuprinde și modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018 de peste 3 milioane și jumătate de români: căsătoria poate avea loc exclusiv între un bărbat și o femeie”, spune Daniel Gheorghe într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul PNL continuă apoi cu un atac la ”stânga secular-radicalistă” ce încearcă să dărâme ”valorile identitare care alcătuiesc coloana vertebrală în societatea românească”:

”Altfel nu vom vedea decât cum, noi toți, vom cădea în cursa noii stângi secular-radicaliste care încearcă să pervertească sensul luptei împotriva corupției într-o campanie de dărâmare a valorilor identitare care alcătuiesc coloana vertebrală în societatea românească. Nu uitați un lucru simplu: justiția se întemeiază pe morală, nu pe ură si pe răzbunare, iar morala laică din lumea democratică a timpurilor noastre, are la bază tot etica iudeo-creștina și cele 10 Porunci pe care omul le-a primit de la Dumnezeu, iar nu de la "comitetul salvării publice" ori de la "komisarii poporului"”!

Daniel Gheorghe a fost printre puținii care s-au pronunțat public împotriva proiectului de lege care își propunea să țină antivacciniștii și fake news-ul din sănătate departe de emisiunile tv.