Rareș Bogdan a declarat, duminică seară, că a înregistrat o plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a ministrului de Interne, Carmen Dan, din cauza modului în care au fost organizate alegerile europarlamentare în diaspora.

Rares Bogdan in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

”Astăzi România a dovedit că este o țară europeană...Vreau să mulțumesc în mod special tuturor celor 240.000 de membri ai PNL, tuturor celor 1.100 de primari, celor 14.000 de consilieri locali și județeni, tuturor activiștilor, votanților noștri care s-au dovedit într-un număr extrem de mare și care astăzi au redat România Europei și au redat România românilor cinstiți, credincioși care își iubesc țara și care vor să-și crească copiii aici. Un gând deosebit pentru frații noștri din diaspora care astăzi au fost umiliți într-un mod mai grav decât în urmă cu 4 ani și jumătate. Ne cerem noi iertare și îi asigurăm că sunt ultimele organizate de PSD și cei din ALDE care nici măcar nu au făcut pragul electoral. Următoarele alegeri vor fi organizate de către PNL și aliații săi. Vreau să-i asigur că nu îl vom ierta pe Teodor Meleșcanu, i-am solicitat demisia și îl anunțăm că am înregistrat plângere penală împotriva sa și a doamnei Carmen Dan. Le solicităm părăsirea de urgență a guvernului și, de asemenea, doamnei Viorica Dăncilă ii cerem demisia pentru modul incalificabil în care a organizat aceste alegeri și pentru refuzul de a da ordonanță de urgență pentru prelungirea procesului electoral cu 2 ore", a declarat Rareș Bogdan.

Mii de români din diasporă veniți să voteze pentru europarlamentare au așteptat ore întregi la coadă în fața secțiilor, dar din cauză că procesul de votare a fost unul lent, mulți oameni nu au apucat să voteze până la închiderea urnelor.