Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că dacă informația potrivit căreia Colegiul Comisarilor, din care face parte și Corina Crețu, a votat pentru transmiterea ultimei scrisori de avertisment către România, atunci aceasta este "o mincinoasă".

Corina CretuFoto: Comisia Europeana

"Dacă e așa cum spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, am constatat că doamna Corina Crețu, care este candidat la europarlamentare pentru o formațiune politică de securiști, a votat împotriva României. Când votezi în unanimitate să trimiți o scrisoare pentru a sancționa România, nebazându-te pe nimic, în același timp ești în campanie electorală la un partid care este împotriva partidului de guvernământ. Tu spui că ții cu țara ta și votezi împotriva ei nu poți să fii decât mincinoasă", a declarat, joi, Liviu Dragnea.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, premierului Viorica Dăncilă și președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care avertizează că CE va declanșa "fără întârziere" ”Rule of law Framework” (Cadrul UE pentru Statul de Drept)", procedură care precede activarea Articolului 7, dacă intră în vigoare modificările aduse Codurilor penale. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a precizat că documentul a fost discutat și convenit la reuniunea Colgiului comisarilor din 30 aprilie, unde a primit "sprijinul complet" al Colegiului.