Viorica Dăncilă se desparte de Anca Alexandrescu, consilierul pe care Liviu Dragnea i l-a impus premierului, au declarat surse politice pentru HotNews. Ulterior, Viorica Dăncilă a confirmat informația. Premierul nu a dat amănunte concrete despre motivele deciziei, susținând că nu e în conflict cu Dragnea, iar în campanie electorală „trebuie să intensificăm comunicarea” de la partid.

Anca AlexandrescuFoto: Agerpres

Anca Alexandrescu a fost numită, în februarie 2018, de premierul Viorica Dancila în postul de consilier onorific, post neremunerat, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial. Era al doilea om de încredere plasat de Liviu Dragnea lângă Dăncilă, după Darius Vâlcov.

Anca Alexandrescu se ocupa până atunci de imaginea lui Liviu Dragnea. Ea a mai colaborat în trecut și cu alți lideri PSD, precum Adrian Năstase si Victor Ponta, dar si cu Sorin Oprescu.

În ultima perioadă, Viorica Dăncilă se situează pe poziții divergente față de șeful PSD, Liviu Dragnea. Premierul a refuzat restructurarea guvernului cerută de Dragnea și a refuzat emiterea unor ordonanțe de urgență în domeniul legilor penale.

Aflată la festivitățile organizate cu prilejul Zilelor Comunei Nucet, premierul Dăncilă a confirmat că se desparte de consiliera sa onorifică, susținând că nu este în conflict cu Liviu Dragnea și că „trebuie să intensificăm comunicarea”.

„Nu este niciun conflict între mine și liderul PSD, discutăm. Nu e un conflict. Suntem în campanie și e bine să avem o bună comunicare de la partid. De la Guvern trimitem toate actele necesare și trebuie să intensificăm comunicarea pe partid și apreciez comunicarea Olguței Vasilescu, dar trebuie să întărim echipa. Trebuie să intensificăm comunicarea”, a spus Dăncilă, întrebată de motivele deciziei de a nu mai colabora cu Alexandrescu.