​Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat că purtătorul de cuvânt al PSD Olguța Vasilescu „a servit ceva sau a fumat iarbă” atunci când a spus că liberalii vor tăierea salariilor și concedierea a 500.000 de bugetari.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am văzut o declarație. Alte mizerii de fake news-uri. Aici vreau să spun limpede și clar. Supărată că ne-am dus în fieful domniei sale, doamna Olguța Vasilescu a dat o declarație de zici că a fumat ceva, că Orban și cu PNL vor să dea afară 500.000 de angajați și că vor să taie salariul minim. Asta e declarația Olguței Vasilescu. V-am spus a servit ceva sau a fumat iarbă. Eu știu că ea mai servește, că asta e. Cum să minți cu așa ceva? PNL este adeptul creșterii veniturilor românilor, dar nu pe hârtie, cum face PSD. Ei le cresc pe hârtie și în timpul acesta dau drumul la inflație și creșterea prețurilor mănâncă complet orice fel de creștere a veniturilor”, a afirmat, citat de Mediafax, Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută joi la Brăila.

Liderul liberal a spus că răspunsul său pentru o persoană, care a avut nesimțirea să țină „paranghelie” în postul Paștelui, este că PNL vrea să facă reformă în administrație, însă nu vrea să concedieze 500.000 de bugetari, ci doar pe cei „habarniști”.

„Răspunsul nostru către această persoană care în postul Paștelui a avut nesimțirea, sfidând toți creștinii, să își țină paranghelia cu 500 și ceva de invitați, cu diferite personalități, în frunte cu Dragnea și Dăncilă, sfidând și ei postul Paștelui, am atâta să îi spun: într-adevăr vrem să facem o reformă a administrației, dar nu vrem să dăm afară 500.000 de oameni. Asta este o minciună gogonată. În schimb, cu siguranță îi vom da afară pe toți habarniștii, pe toate beizadelele și toți sinecuriștii care n-au nicio legătură cu administrația și n-au nicio pregătire și care au fost angajați de PSD, în ultimii doi ani și jumătate, pe ușa din dos a instituțiilor publice și care au distrus capacitatea administrativă a României”, a explicat Orban.

Reacția lui Orban vine după ce purtătorul de cuvânt al PSD Lia Olguța Vasilescu a afirmat, într-o postare joi pe Facebook, că este bine că liberalii avertizează din timp că au intenția de a tăia salarii și a da afară bugetarii atunci când PNL va veni la guvernare.