​Fostul ministu al Muncii, Olguța Vasilescu, acuză PNL că vrea să taie salariile și să dea afară 500.000 de bugetari. Ea se referă la o declarație a șefului liberalilor, Ludovic Orban, care spusese însă că „salariile din sectorul public nu trebuie să crească decât după ce cresc salariile din sectorul privat”. ​

Lia Olguta VasilescuFoto: Captura Antena 3

„Este exact ce vă spuneam: ne anunță, cu subiect și predicat, că vor tăia salarii și vor da afară 500000 de bugetari (vezi și postările lui Florian Câțu) și ne-a avertizat, anul trecut, însuși Orban că primul lucru pe care îl va face PNL când va veni la guvernare, va fi să abroge legea salarizării. (...) Mulțumim că, spre deosebire de dată trecută când ne-ați luat 25 la sută din salarii, ați impozitat pensiile, ați scăzut ajutoarele persoanelor cu dizabilități și ați dat afară sute de mii de bugetari, acum măcar ne avertizați că să știm ce ne așteaptă!”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

Fostul ministru face referire la o declarație a lui Ludovic Orban, făcută în urmă în urmă cu șase luni, mai exact în octombrie 2018, în care susținea „salariile din sectorul public nu trebuie să crească decât după ce cresc salariile din sectorul privat”.

„Salariile din sectorul public nu trebuie să crească decât dupa ce cresc salariile din sectorul privat si în niciun caz cresterea salariilor funcționarilor nu trebuie să depașească cresterea din mediul privat. Salariile din sectorul public sunt plătite din taxele si impozitele plătite de privați și o creștere prea mare devine de nesusținut”, scria Orban la vremea respectivă pe Facebook.