​​Liviu Dragnea susține că restructurarea rămâne în continuare o variantă pentru PSD-ALDE, iar premierul Dăncilă ar trebui să spună, după Sărbători, dacă și-o asumă sau nu.

Tariceanu, Dancila si DragneaFoto: Agerpres

„Am avut o discuție luni în Coaliție, i-am prezentat care este majoritatea în Parlament, pe care noi am

ținut-o până acum, și am stabilit cu dna prim-ministru să hotărască dumneaei. După ziua de ieri, când președintele a ieșit seara, nu mai era timp pentru a se rezolva procedurile parlamentare.

Dna prim-ministru să se gândească, în perioada asta de sărbători, dacă vine în Parlament sau rămâne pe varianta de interimari”, a declarat Dragnea.

El a inistat că PSD și ALDE au majoritate în Parlament și, mai mult, dacă senatorii și deputații ar respinge formula propusă de premier, Guvernul rămâne în actuala formulă, potrivit legii.

„Am auzit multe tâmpenii în ultimele zile. Dacă primul ministru vine în Parlament, există un proiect de hotărâre. Parlamentul poate să fie de acord cu acea propunere. Dacă spune că propunerea nu e bună, rămâi tot cu structura veche. Nu pică Guvernul în nicio situație”, a spus Dragnea.

Liderii Coaliției s-au întâlnit, marți, în biroul lui Liviu Dragnea, pentru a discuta planul PSD-ALDE după refuzul președintelui Iohannis de a numi noii miniștri propuși de PSD-ALDE.

Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că Dragnea i-ar fi transmis lui Dăncilă să rezolve situația creată și să-și asume o soluție. Reamintim că liderul PSD era adeptul reorganizării guvernamentale însă premierul a propus social-democraților remanierea. Social-democrații au amânat restructurarea, preferându-se varianta interimatului la cele trei ministere. Porivit surselor citate,șeful PSD ar fi lăsat-o pe Viorica Dăncilă să gestioneze criza.