Liderii Coaliției s-au întâlnit în biroul lui Liviu Dragnea, pentru a discuta planul PSD-ALDE după refuzul președintelui Iohannis de a numi noii miniștri propuși de PSD-ALDE. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că Dragnea i-ar fi transmis lui Dăncilă să rezolve situația creată și să-și asume o soluție. Reamintim că liderul PSD era adeptul reorganizării guvernamentale însă premierul a propus social-democraților remanierea.

Dancila si DragneaFoto: Captura video

Social-democrate au amânat restructurarea, preferându-se varianta interimatului la cele trei ministere. Porivit surselor citate,șeful PSD ar fi lăsat-o pe Viorica Dăncilă să gestioneze criza. Totodată, PSD ar fi avut probleme cu majoritatea parlamentară pentru că ALDE i-ar fi transmis lui Dragnea că nu are toți parlamentarii la muncă în săptămâna dinaintea Paștelui.

Mai multe detalii aici.

Premierul i-a transmis președintelui propunerile pentru miniștri interimari.Acestea sunt Ana Birchall, la Justiție, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, și Radu Oprea, la Românii de pretutindeni.

În biroul lui Liviu Dragnea au venit vicepreședintele Senatului, senatorul PSD Claudiu Manda, liderul grupului de la Senat Șerban Nicolae, liderul grupului PSD de la Camera Deputaților Alfred Simonis și președintele executiv al ALDE Daniel Chițoiu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu acceptă remanierea guvernamentală, mai exact propunerile transmise de guvern pentru ministerele Justiției, Fondurilor Europene și Românii de pretudindeni,considerând că persoanele propuse pur și simplu nu sunt pregătite pentru aceste posturi.

El a spus că i-a cerut Vioricăi Dăncilă să vină cu alte propuneri și că va lua act de demisiile celor 3 miniștri - Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero - doar după ce va ști ce persoane vor prelua aceste portofolii.