​Premierul Viorica Dăncilă îi transmite președintelui Klaus Iohannis, în această seară, propunerile de ministri interimari după ce șeful statului a refuzat numirea noilor ministri propuși de PSD.

Dragnea și Dăncilă, CEXFoto: Hotnews

„Premierul Viorica Dăncilă va transmite în această seară președintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Viorica Dăncilă îl acuză totodată pe Klaus Iohannis că a intrat în logica de campanie electorală, precizând că propunerile inițiale, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea, respectau toate exigențele constituționale.

”Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, precizează Dăncilă.

Anunțul făcut de premier vine după ce mai mulți lideri ai Coaliției s-au întâlnit, în biroul lui Liviu Dragnea, de la Parlament. Pentru moment, restructurarea a fost amânată, deși aceasta era dorită de șeful PSD. ,,