Ilie Năstase, care deschide lista UNPR la europarlamentare, a declarat marți seară, la Sibiu, că s-a împiedicat când a aruncat cu cafea peste afișul cu Traian Băsescu, scrie Mediafax. „Mă fac cuminte, nu mai beau cafea, beau whiskey”, a spus Ilie Năstase.

Ilie NăstaseFoto: Captura video

Întrebat, marți seară, într-o conferință de presă la Sibiu, dacă se teme că Traian Băsescu îi va face plângere după ce a aruncat cu cafea în afișul său, Ilie Năstase a spus că fostul președinte nu are ce să îi facă.

„A plouat aseară toată noaptea, nu mai e murdar (afișul - n.r.). Ce îmi face (Traian Băsescu - n.r.)? Îmi dă pușcărie la Doftana? O să stau cuminte, nu mai beau cafea, beau whiskey, și așa nu am permis, așa că...”, a răspuns Ilie Năstase.

Acesta a precizat că s-a împiedicat și astfel s-a produs incidentul.

Ilie Năstase a participat, împreună cu președintele UNPR, Gabriel Oprea, și cu Anghel Iordănescu, la lansarea candidaților formațiunii politice pentru alegerile europarlamentare.

Liderul PMP București Cristian Petrescu a postat marți pe Facebook un video care îl arată pe Ilie Năstase, care deschide lista UNPR la alegerile europarlamentare, aruncând cu cafea într-un afiș cu Traian Băsescu. „NU, nu este un simplu golan. Este un GOLAN, general al armatei române și candidat la alegerile europarlamentare! Poți să ai opinii contrare, să crezi în altceva, chiar să desconsideri oameni. Dar cu decentă, cu un minim bun simț și mai ales cu respectarea legii. PMP București va sesiza astăzi Autoritatea Electorală Permanentă și cere UNPR să se delimiteze de gestul de mahala al acestui posibil model pentru români, care a ales sa ajungă un mare GOLAN”, a scris Cristian Petrescu pe Facebook.

Contactat de Mediafax, președintele PMP București a afirmat că sesizarea incidentului cu Ilie Năstase va fi depusă la BEC, sub acuzația de vandalizare.