Ilie Năstase, candidat al UNPR la europarlamentare a fost filmat în timp ce arunca cu cafea peste fotografia lui Traian Băsescu de pe un cort electoral al PMP din zona Pieței Victoria. Imaginile au fost postate pe Facebook de liderul PMP București, Cristian Petrescu.

Ilie NăstaseFoto: Captura video

„Ești nebun, Iliuță! Te filmez”, se aude pe înregistrare vocea celui care filma, extrem de amuzat de fapta lui Năstase.

Președintele PMP București Cristian Petrescu a depus la BEC o sesizare în legătură cu acest incident, cerând sancționarea lui Ilie Năstase, cu amendă între 1.000 și 2.500 lei, pentru deteriorarea materialelor electorale.

"Apreciem că acest gest deplorabil al domnului Ilie Năstase, personalitate publică ce se bucură de o notorietate răspândită, general în Armata română și candidat la alegerile europarlamentare din anul 2019 de pe listele partidului U.N.P.R., denotă o totală lipsă de respect atât față de scrutinul electoral pentru alegerea membrilor în Parlamentul European, dar mai ales față de toți cetățenii simpatizanți ai subscrisei și ai domnului președinte Traian Băsescu”, scrie Cristian Petrescu, în sesizarea depusă la BEC, potrivit Mediafax.

Reprezentanții PMP București condamnă acest gest și cer BEC să îl amendeze pe Ilie Năstase.