Alianța USR - PLUS anunță că va face plângere la Poliție și va sesiza Autoritatea Electorală după ce în cutiile poștale ale unor cetățeni din Cluj Napoca și din județ au apărut ”pliante otrăvite” cu sigla Alianței.

Fals pliant al Aliantei 2020Foto: Alianta USR PLUS
  • Ce scrie pe falsele pliante: ”Avortul trebuie să fie mandatoriu și obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creșterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creșterea și educația copilului nu are un loc de muncă

”Au tipărit pliante false pe care au pus cea mai ticăloasă minciună, anume că noi vrem ca avortul să fie obligatoriu în România. Și au inventat și un fals membru al Alianței care ar fi spus asta. (...) Nu vom lăsa ticăloșia să meargă mai departe. Facem plângere penală și cerem poliției să afle cine sunt cei care induc panica și frica”, spune Alianța 2020 într-o postare pe Facebook.

Cele două partide le amintesc ”tuturor competitorilor electorali că aceste practici demne de anii '90 sunt pedepsite penal”

”Vom face de urgență și sesizări către AEP să ia toate măsurile legale în acest caz revoltător de intoxicare cu minciuni”, spune sursa citată. Pliantele otrăvite cu citate false și personaje inventate au fost identificate, până acum, în Cluj-Napoca și în două comune din județ.