Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus la finalul consultărilor cu președintele României de la Palatul Cotrocenică opinia exprimată de români la referendum reprezintă o obligație de transpunere a acestei voinței în Constituție, lansând un apel la români să decidă clar, la referendum, că ”în România infractorii care săvârșesc fapte de corupție vor condamnați”. Totodată, Orban a spus că liberalii sunt convinși că președintele are întrebările formulate și că românii vor veni în număr mare la vot.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

”Îi chemăm pe români să fie alături de președinte și de PNL pentru a spune limpede că nu mai este permisă emiterea de OUG, cum au fost OUG13, OUG 7, OUG 90, OUG 92, toate niște acte normative ticăloase care nu au urmărit decât să scape de pușcărie pe cei care au comis infracțiuni și au ajuns la putere pentru a scăpa de faptele de corupție. Garantăm românilor că voința exprimată la acest referendum reprezintă pentru noi o obligație de transpunere a aceste voințe în modificarea Constituției și legislației”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la finalul consultărilor de la Cotroceni.

Orban a spus că delegația PNL, din care au făcut parte și Raluca Turcan, Florin Cîțu, Ioan Cupșa și Dan Vîlcean, a discutat cu Iohannis despre faptul că trebuie chemați românii să ”stopeze agresiunea sistematică a unor oameni condamnați sau care urmează să fie condamnați asupra justiției”, dar și despre consecințele referendumului, nediscutând detalii despre campanie.

Acesta a mai subliniat că odată ce președintele, odată ce a convocat președintele, poate face această campanie de susținere a referendumului.

De asemenea, Orban a spus că referendumul și alegerile europarlamentare vor avea loc în aceeași secție de vot. ”Nu vedem niciun motiv pentru ca această stare de lucruri să fie schimbată”, a subliniat el.

De la ora 16.00 urmează ca președintele să aibă consultări cu delegația USR. Delegația partidului care va fi prezentă la Palatul Cotroceni este formată din: Dan Barna, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Cristian Ghinea și Vlad Botoș.

Delegația PMP va participa de la ora 16.45, la 17.30 - UDMR și la 18.15 - grupul parlamentar al minorităților naționale.