Valeriu Nicolae suține, într-o postare pe Facebook, că „gafa aia cu securiștii” a lui Dacian Cioloș îi aparține de fapt lui, care a șters din textul inițial al postării o referire la Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu. Valeriu Nicolae anunță, totodată, că pleacă din partid.

Valeriu Nicolae si Dacian CiolosFoto: Facebook

Despre gafa cu securiștii:

  • Dacian rămâne cel mai fain om cu care am lucrat vreodată. Gafa aia cu securiștii e a mea. Textul inițial a fost:
  • Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, în mod sigur televiziunile lui Ghiță și Voiculescu ar putea „demonstra” că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”
  • A ieșit catastrofa aia pentru că Dacian a spus că nu are rost să fim la fel de lipsiți de bun simț. A fost o super presiune să ieșim cu o declarație, am șters rapid partea cu varanul și cu Ghiță, și nu am mai văzut inepția care mi-a ieșit. Imediat după ce a explodat internetul l-am sunat și i-am spus că ies public, îmi asum prostia și îmi dau demisia din partid. Mi-a spus că responsabilitatea stă la el și că greșeala lui este la fel de mare căci nu a mai verificat o dată. Nu sunt singurul cu care a făcut la fel. Nu știu pe nimeni care să aibă mai mult bun simț”

Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat, pe 18 ianuarie, pe Facebook la acuzațiile lansate de istoricul Marius Oprea într-un articol în care acesta susține că în spatele înființării PLUS se află anchetatorul său de la Securitate, Alexandru Iordache.

Cioloș a scris pe Facebook că "asocierea numelui meu cu oameni pe care nu îi cunosc este un lucru mizerabil", adăugând că "jurnalistul" Marius Oprea are, "în mod ironic", același nume cu "unul dintre cei mai controversați oameni politici din România". "Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate <> că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate", a mai spus Cioloș.