Preotul Cristian Terheș, care ocupă locul 4 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a fost demis din funcția de Administrator al comunității "St. John the Baptist Romanian Catholic Mission” și nu mai are dreptul de a sluji în SUA și Canada. Decizia a fost luată de Eparhia Greco-Catolică Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio, ca urmare a candidaturii lui Terheș.

HotNews.roFoto: Hotnews

Eparhia Greco-Catolică "Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio, cu jurisdicție teritorială în SUA și Canada, anunță demiterea preotului Cristian Terheș din funcția de administrator al comunității "St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”. De asemenea, îi impune interdicția de a sluji ca preot pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice "Sf. Gheorghe”, respectiv în SUA și Canada.

Decizia este motivată prin decizia acestuia de a se implica în politică, respectiv de a candida pentru un post de europarlamentar, iar eparhia invocă și refuzul lui Terheș de a-și retrage candidatura pentru funcția de europarlamentar.

"Decizia Episcopiei este perfect normală, în contextul în care am cerut să fiu eliberat de funcțiile sacerdotale pe perioada cât voi fi activ în politică, lucru care mi-a fost acceptat", a scris Terhes, pe Facebook.

El spune că este de peste 16 ani în SUA, iar peste 12 ani a slujit acolo ca preot.

Social-democrații au validat în 25 martie lista propusă de Liviu Dragnea pentru europarlamentare. Din cele 12 locuri eligibile, 4 sunt ocupate de oameni care au legătură cu trustul lui Dan Voiculescu. Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini au fost membri în Partidul Conservator, condus de Dan Voiculescu, iar Carmen Avram este ziaristă la Antena 3, soția lui Adrian Ursu, redactorul șef de la Antena 3,trustul de televiziune controlat de același om de afaceri. Totodată Chris Terhes a fost și el promovat intens la același post de televiziune.