Social democrații au validat luni, în ședința Comitetului Executiv, lista propusă de Liviu Dragnea pentru europarlamentare. Din cele 12 locuri eligibile 4 sunt ocupate de oameni care au legătură cu trustul lui Dan Voiculescu. De altfel, social demorați au discutat lista pentru europarlamentare până în ultimul moment, aceștia având o serie de întâlniri cu Liviu Dragnea chiar înaintea ședinței CEx.

Dragnea, Stefanescu, Manda sosire CEX Foto: Hotnews

Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini au fost membri în Partidul Conservator, condus de Dan Voiculescu, iar Carmen Avram este ziaristă la Antena 3, soția lui Adrian Ursu, redactorul șef de la Antena3,trustul de televiziune controlat de același om de afaceri. Totodată Chris Terhes a fost și el promovat intens la același post de televiziune.

UPDATE 15:20 Ce spune Dragnea despre candidaturile lu Carmen Avram, Maria Grapini și Chris Terheș:

  • În ceea ce privește cei trei colegi de partid acum cu noi Carmen Avram, Cristian Terhes și Maria Grapini, nu a fost nicio ezitare din partea colegilor. Carmen Avram e o doamnă care își apără foarte mult principiul dreptății, a militat mereu împotriva unor abuzuri. Face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la atacurile inimaginabile împotriva acelui trust de presă. E un om, un patriot și un om care a sprijinit mereu nu PSD, ci principiile și abordarea partidului
  • Cristian este un om din Zalău care a avut poziții publice asumate, fără să fie un sprijinitor al PSD, dar a susținut acțiuni împotriva abuzurilor.
  • Maria Grapini e un om pe care cred că tot partidul o apreciază pentru pozițiile pe care le-a avut în Parlamentul European

UPDATE 14:25 Social democrații au validat lista pentru europarlamentare propusă de Dragnea

UPDATE ora 14:00 Lista pentru europarlamentare - Dragnea a citit lista în ședința CEX :

1. Rovana Plumb

2. Carmen Avram

3. Claudiu Manda

4. Chris Terhes

5. Dan Nica

6. Maria Grapini

7. Tudor Ciuhodaru

8. Dragos Benea

9. Victor Negrescu

10. Andi Cristea

11. Natalia Intotero

12. Gabriela Zoană

13.Bianca Gavriliță

14. Emilian Pavel

15. Doina Pană

UPDATE 13:41 New entry pe lista PSD pentru europarlamentare este Chris Terhes, pastor greco-catolic, președinte al Coaliției românilor din SUA. Potrivit surselor Hotnews.ro, acesta ar fi susținut de Mihai Gâdea, realizatorul de la Antena 3, și ar fi finanțat prin asociația sa campania pentru referendumul pentru familie susținut anul trecut de PSD.

UPDATE 12:45 Liviu Dragnea a venit la ședința CEX sprijinindu-se de Codrin Ștefănescu. Liderul PSD a fost însoțit și de Mircea Drăghici, Niculae Bădălău și Claudiu Manda. "Sunteți mai mulți ca noi" le-a spus Dragnea jurnaliștilor înainte de a intra în sala unde se desfășoară ședința Comitetului Executiv al PSD.

La discuțiile din biroul lui Dragnea participă miniștrii și liderii din teritoriu. Mihai Fifor, Niculae Bădălău Petre Daea, Răzvan Cuc dar și Dumitru Buzatu, arian Oprișan și Ionel Arsene.

De altfel, social-democrații s-au întâlnit cu Liviu Dragnea și duminică seara într-un cadru restrîns. Potrivit surselor citate social-democrații mizează pe 12 locuri eligibile. Pe lista sigură se află Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Dan Nica, Natalia Intotero, Dragoș Benea, Maria Grapini, Emilian Pavel.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte luni, de la ora 12.30, la Parlamentul, pe ordinea de zi figurând stabilirea listei candidaților la europarlamentare. Ședința a fost amânată din cauza internării lui Liviu Dragnea