Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, susține că afirmațiile prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans reprezintă "încă o dovadă a dublului standard pe care îl practică organismele europene" și cere Consiliului Superior al Magistraturii să reacționeze.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este încă o dovadă a dublului standard pe care îl practică organismele europene și reprezintă un îndemn la adresa autorităților de la București să încalce Constituția și legile țării. Prima instituție care, în opinia mea, ar trebui să reacționeze la o astfel de declarație ar trebui să fie Consiliul Superior al Magistraturii, care este garantul independenței Justiției și să comunice autorităților de la Bruxelles că nicio autoritate administrativă din România nu poate să intervină într-un dosar care este în curs de cercetare sau de judecată”, a declarat pentru Mediafax Toni Greblă.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a avertizat miercuri Guvernul de la București să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse pentru corupție. El a spus că a discutat de mai multe ori cu premierul Viorica Dăncilă și că i-a transmis foarte clar că a vorbi de dragul vorbei nu e suficient și că sunt necesare acțiuni urgente care trebuie să apară cât mai curând. "Dacă va exista vreun motiv să reacționăm imediat, o să o facem în termen de câteva zile", a avertizat Timmermans.