Tăriceanu îi cere lui Iohannis să semneze urgent revocarea procurorului general: Dovediți că independența justiției pe care o clamați zilnic nu este doar un slogan electoral

de MH     HotNews.ro
Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:27 Actualitate | Politic


Tariceanu
Foto: AGERPRES
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a trimis miercuri o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis, prin care îi cere să semneze urgent decretul de revocare din funcție a procurorului general, urmare a dezvăluirilor potrivit cărora Augustin Lazăr ar fi refuzat eliberarea disidentului Iulius Filip, în timpul regimului comunist. "Aveți astăzi ocazia să dovediți că independența justiției pe care o clamați în fiecare zi nu este doar un slogan electoral, ci un principiu în care credeți cu adevărat", îi scrie Tăriceanu lui Iohannis.

În scrisoarea trimisă șefului statului, Tăriceanu își exprimă "revolta în fața unei situații de o gravitate extremă care răzbate din mass-media ultimelor zile" și îi reproșează lui Iohannis că nu a reacționat.

El susține că este șocant cazul procurorului general Augustin Lazăr și că se impune clarificarea de urgență, în contextul informațiilor apărute în presă, a apartenenței acestuia la grupul procurorilor comuniști absolvenți ai celebrei Școli de la Bran.

De asemenea, Tăriceanu îi cere lui Iohannis să semneze urgent decretul de revocare din funcție a procurorului general, dovedind astfel că "independența justiției nu este doar un slogan electoral".

Scrisoarea trimisă de Iohannis președintelui Iohannis:

 • "Vă scriu pentru a-mi exprima revolta în fața unei situații de o gravitate extremă care răzbate din mass-media ultimelor zile și despre care nu ați binevoit să aveți până acum vreo reacție. Este vorba despre dezvăluirile terifiante potrivit cărora procurorul general al României, persoană care ar trebui să fie un model de etică și de conduită pentru magistrații acestei țări, s-ar fi numărat printre personajele de tristă amintire care făceau jocurile murdare ale fostului regim comunist.
 • Dl. Augustin Lazăr nu a negat faptele, a încercat doar să ocolească răspunderea reală pe care ar fi avut-o în ceea ce privește persecutarea disidentului Iulius Filip, arestat, anchetat, șicanat, torturat și lipsit de libertate de către regimul comunist.
 • Dle Președinte, știm bine, România a ratat șansa istorică de a avea o lege a lustrației în 1990 și a pierdut ocazia de a transpune în viață Punctul 8 al Proclamației de la Timișoara, care ar fi barat accesul în funcțiile înalte ale foștilor securiști și comuniști de vârf și ar fi contribuit major la asanarea societății.
 • Faptul că am ratat această șansă nu trebuie să presupună automat, însă, dreptul celor care au scăpat atunci neatinși de rigorile legii, ori măcar ale moralei, să ni se înfățișeze astăzi drept repere morale și profesionale ori, mai grav, să devină actori de prim rang ai împărțirii legii. Înclin să cred că altul era sensul celebrului manifest nouăzecist ”Apel către lichele” al unuia dintre admiratorii dvs.
 • Nu vreau să ajungem într-o zi să constatăm că prăbușirea comunismului a conservat intact, din păcate, dreptul copiilor torționarilor noștri de a ajunge, în timp, torționarii copiilor noștri.
 • Fără atitudini ferme, mi-e teamă că deznodământul va fi inevitabil.

 • Revenind la cazul șocant al procurorului general Augustin Lazăr, cred că se impune clarificarea de urgență, în contextul faptelor prezentate de media, a apartenenței ori nu a domniei sale la grupul procurorilor comuniști absolvenți ai celebrei Școli de la Bran. Cum se știe, acea școală a format, începând din 1969, toți procurorii care aveau să fie folosiți în aplicarea directivelor partidului comunist și ale Securității privind anchetarea și reprimarea brutală a tuturor cetățenilor români care îndrăzneau să miște în front. O școală care, prin profesori provenind din Miliție, Securitate și de la Academia ”Ștefan Gheorghiu”, instruia procurorii comuniști, atent selectați, cum se făceau anchetele ”speciale” pe bază de tortură, șantaj, substanțe halucinogene, cum să închidă ochii la abuzurile anchetatorilor din Securitate, cum să șantajeze judecătorii care nu erau dispuși să ”coopereze” suficient, cum să li se facă înscenări avocaților, cum să se accepte necondiționat mandatele Securității de percheziție, ori de arestare, pe bază de probe falsificate și multe altele asemenea.
 • De-a lungul anilor, ne amintim că au apărut mărturii directe vizavi de aceste practici odioase. Din nefericire, aceste fapte au continuat să fie atent mascate după căderea comunismului, cu largul concurs al serviciilor secrete, care au ajutat la conceperea unor mape profesionale incomplete în cazul multor magistrați. În acest caz văd că se află și actualul procuror general a cărui mapă profesională a fost atent albită de prietenii lui din umbră.
 • Dl. Augustin Lazăr, pus în fața dovezilor de netăgăduit, a recunoscut rolul jucat în cazul disidentului Iulius Filip, dar susține că era vorba de un rol minor. Îl vom crede pe cuvânt? Vom lăsa lucrurile așa cum sunt? Vom continua să tolerăm ca procurorii onești ai României să fie conduși de un complice al regimului securisto-comunist? Cred că sunt câteva întrebări care nu pot avea decât un singur răspuns.
 • Vă cer, astăzi, dle. președinte, să vă intrați în rolul constituțional de garant al democrației și să semnați urgent decretul de revocare din funcție a procurorului general, o solicitare care, independent de faptele sus menționate, care nu fac decât să agraveze lucrurile, v-a fost deja transmisă de ministrul justiției.
 • Aveți astăzi ocazia să dovediți că independența justiției pe care o clamați în fiecare zi nu este doar un slogan electoral, ci un principiu în care credeți cu adevărat".
Luju.ro a scris că numele unui procuror Augustin Lazăr apare în cazul unuia dintre cei mai cunoscuți disidenți anticomuniști - Iulius Filip, condamnat în 1981 la 5 ani și 4 luni de închisoare după ce i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceaușescu și și-a exprimat prijinul față de mișcarea anticomunistă poloneză ”Solidaritatea”. Luju.ro scrie că Augustin Lazar a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist, acest lucru întâmplându-se la jumătatea anilor '80. Publicația subliniază că numele procurorului din acest caz este identic cu cel al actualului procuror general al Romaniei, iar cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din Alba, județ din care provine și actualul procuror general.

Augustin Lazăr a răspuns luni că nu poate confirma "aspecte concrete referitoare la persoana despre care se face referire în articolele de presă, având în vedere perioada lungă de timp care a trecut, precum și imposibilitatea consultării unor documente originale care să probeze situația evocată”. De asemenea, acesta a subliniat că, în perioada 1985 – 1986, a activat ca procuror criminalist în cadrul Procuraturii Alba Iulia, calitate în care a îndeplinit periodic și atribuții privind Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care examina situația tuturor condamnaților ce îndeplineau fracția de pedeapsă pentru liberare condiționată. Cu toate acestea, rolul comisiei nu era, subliniază Lazăr, de a dispune punerea în libertate a unor condamnați, acesta fiind exclusiv atributul instanței de judecată, ci de a verifica îndeplinirea criteriilor tehnice prevăzute de art. 59 – 60 din Codul penal din 1969, respectiv îndeplinirea unei fracții minime obligatorii din pedeapsa ce se executa și inexistența rapoartelor de sancționare disciplinară.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10509 vizualizari

 • +38 (46 voturi)    
  Mda... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:32)

  sim18 [utilizator]

  Cat de corecti sunt hotii!!
  • -30 (40 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:03)

   [anonim] i-a raspuns lui sim18

   • +7 (11 voturi)    
    aha (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:33)

    zicsieu [utilizator] i-a raspuns lui

    ca oricarui fost ministru (moliceanu) KJ o sa ii avizeze inceperea urmaririi penale. oricand, oricand.
    • +2 (2 voturi)    
     alde e plin de fosile ceausiste (Miercuri, 3 aprilie 2019, 15:46)

     Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui zicsieu

     si tot ei va si voteaza.
   • +10 (12 voturi)    
    dar tariceanu de ce are imunitate ? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:25)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui

    dar tariceanu de ce are imunitate ? ... daca tot urla de justitia corecta.
   • +7 (11 voturi)    
    Punem pariu ca esti prost? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:36)

    Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui

    Hotararea Comisiei (6 membrii, din care Augustin Lazar era aproape sigur cel mai tanar -30 de ani. Augustin Lazar era cel cu ,,Facultatea de Drept", de aia era ofical ,,Presedintele" Comisiei):

    ,, Starea de fapt: In ultima perioada (Iuliu Filip) a purtat discutii dusmanoase la adresa RSR si a redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale.
    A fost pedepsit de 5 ori cu izolare, totalizand 42 de zile de izolare, pentru abateri ca: injurii la adresa organelor de partid si de stat, nerespectarea regulilor de ordine interioara, atitudine necuviincioasa fata de cadre, incalcarea regulilor cu privire la scrierea corespondentelor. Pentru comportarea necorespunzatoare pe care a avut-o, conducerea DGP a aprobat ca detinutul sa execute 12 luni din pedeapsa in regim restrictiv. (…) Nu a dat dovezi temeinice de indreptare”.

    Eu zic ca fata de ce era in Gulagul rusesc Ceausescu s-a purtat cu mare generozitate cu Filip Iulius. Nu cred ca in Gulagul Sovietic apucai sa fi condamnat de 5 ori la ,,izolare" pentru:
    1) ,,injurii la adresa organelor de partid si de stat ",
    2) ,,nerespectarea regulilor de ordine interioara"
    3) ,,atitudine necuviincioasa fata de cadre."
    Pentru asa ceva se impusca pe loc in Gulag.
    Deci, categoric, Augustin Lazar nu avea de ce sa-l ajute cu ,,Recomandarea Eliberarii Conditionate".
    Sa nu uitam ca la o Condamnare Initala de 8 ANI de inchisoare s-a redus deja cu 1/3 la 5 ani si 4 luni de inchisoare. A face o Reducere Suplimentara nu avea nici o logica pentru nivelul politic-social al Romaniei Comuniste din anul 1985.
    • -8 (12 voturi)    
     Punem pariu ca esti prost? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:44)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

     De ce se mai facea atunci comisia aia de eliberari conditionate, ca sa se opuna eliberarii?
     Afara cu calaul Lazar, nici procuror la Cucuietii din Vale nu merita, decum procuror general!
     • +2 (2 voturi)    
      Se facea comsia aia ... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 15:41)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      .. pentru a tria niste dosare. Si nu analizau numai dosarele detinutilor politici.
   • +6 (8 voturi)    
    Nu va semna! (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:35)

    paonipao [utilizator] i-a raspuns lui

    Decizia definitivă de poliție politică a lt. col. Lazăr Gheorghe, șeful biroului CI al Penitenciarului Aiud, publicată în Monitorul Oficial. Domnul Iulius Filip a primit în 2015 numele lui și al altor ofițeri de Securitate care l-au urmărit și torturat în urma cererii depuse la CNSAS. Despre acest Lazăr și nu despre Augustin Lazăr vorbea domnul Filip. Afirmația că Augustin Lazăr a fost "un torționar" este falsă. Domnia sa a condus comisia de eliberări și nu avea cum să acționeze direct ca "torționar" asupra lui Iulius Filip. Cel care a făcut-o era lt. col. Lazăr Gheorghe. Consider că o discuție despre rolul procurorilor și colaborarea lor cu Securitatea și regimul comunist este bine venită. Dar această discuție, care este, trebuie spus, dureroasă prin prisma realității, nu poate fi făcută în contextul unor campanii mediatice care amesteca minciuna și manipularea în scopuri strict politice cu adevărul și cu problema delicată a moștenirii comuniste”, afirmă istoricul Mădălin Hodor, cercetător CNSAS.
   • +6 (8 voturi)    
    de ce mă, (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:59)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui

    că vrea ipochimenul ăsta de trădiceanu, cel care e ținut în lesă de hamsterul cariat cu amenințarea votului în Senat pentru liber la anchetă?
    Pt. că zbiară o frustrată termen de care habar nu are, ca poliție politică?
    Pt. că site-ul lui dan voiculescu, zis felix sau varanul bălos, numitul luju.ro, i se aduc acuze nefondate?
    De Radu Filipescu o fi auzit acest individ? Dar de CNSAS?
    Chiar credeți că dacă v-ați lansat în această campanie aruncând cu lături, veți câștiga?
  • +13 (17 voturi)    
   Tupeul infractorilor (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:31)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui sim18

   Culmea tupeului la acest infractor, in mod sigur, fost informator al securitatii.
   Atunci cind un infractor din mafia psd si alde este trimis in judecata, sau este condamnat in prima instanta, toate likelele, aflate in solda mafiei, urla ca trebuie sa se astepte condamnarea definitiva,ca pina atunci este nevinovat.
   Atunci cind un procuror este acuzat, fara probe, de catre un infractor, aceleasi likele il considera imediat vinovat pe procuror.
   In cazul procurorilor nu se aplica prezumptia de nevinovatie ?
  • +10 (16 voturi)    
   eu nu inteleg (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:14)

   Pacala se intoarce [utilizator] i-a raspuns lui sim18

   daca era Bese prezent, cred ca-i raspundea la asta cu ""Aveți astăzi ocazia să dovediți că independența justiției pe care o clamați în fiecare zi nu este doar un slogan electoral, ci un principiu în care credeți cu adevărat, deci semnati incuviintarea urmaririi penale pt, dvs. domnule Tariceanu. Aia pe care o amanati de doi ani..."

   ...dar na.
 • +34 (44 voturi)    
  procurorul comunist Toader (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:32)

  Soljenitin [utilizator]

  "procurorul general al României, persoană care ar trebui să fie un model de etică și de conduită pentru magistrații acestei țări, s-ar fi numărat printre personajele de tristă amintire care făceau jocurile murdare ale fostului regim comunist"

  Ahahahahaha, ce manipulare de trei lei!

  Dar cu domnul procuror comunist Toader, care a trimis in judecata pentru specula un barbat ce a cumparat o vaca si un vitel, dar apoi a vandut vitelul, cum ramane? Gunoiel Toader nu este un perdonaj de trista amintira care facea jocurile murdare ale fostului regim comunist?

  Iar apoi, taricene, cum ramane cu afacerea cu masinile de posta cumparate de la tine prin anii '90? Dar cu Sterling cum ramane, tov. tariceanu?
  • +5 (9 voturi)    
   Si cu Petromodia (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:11)

   PowerIon [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   mare speculatie la bursa.
   Cu împrumuturi privilegiate in lei de la banci si schimbati imediat in valuta pe vremea inflatiei galopante, cum ramane?
  • 0 (0 voturi)    
   Dar Dorneanu? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 18:46)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Asta poate fi presedintele CC?
 • +38 (50 voturi)    
  domnu tariceanu (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:34)

  Enofereus [utilizator]

  pai daca vreti justitie independenta, renuntati la imunitate parlamentara si lasati-o ancheta dna sa isi urmeze cursul. Ia sa vedem cat de "barbat" esti?
  • +13 (19 voturi)    
   cu alte cuvinte (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:13)

   pardalian [utilizator] i-a raspuns lui Enofereus

   Moliceanu zice: dovediti independeta justitiei si faceti ce va zic eu! Mare prostan..
  • -11 (15 voturi)    
   Cu alte cuvinte... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:57)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Enofereus

   Cu alte cuvinte sa-l lasam pe tortionarul Lazar, prin intermediul slugilor de la DNA sa ii stabileasca "vinovatia" elementului dusmanos Tariceanu?
   • +4 (6 voturi)    
    Arata-ne .. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:58)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    ..si noua ca stii ce vorbesti/scrii: scrie-ne definitia tortionarului.

    Dupa logica ta, mai tortionar a fost tudorica, lingaul fara frica, trimitand in inchisoare un om care si-a vandut vitelul. Sa adaugam si referintele de buna purtare date aceluias tudorica, de catre securitate. La articolele respective nu ai avut curajul sa comentezi, ca articolele aratau fata hidoasa a borfasilor tai.
   • +5 (7 voturi)    
    Care Lazar ? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 14:22)

    hamurabi [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    Esti prost sau te faci ca nu pricepi ?
 • +34 (40 voturi)    
  Analizez (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:41)

  ciuche [utilizator]

  Iohanis zice: Analizez si voi raspunde solicitarii dvs. la fel de repede pe cat a raspuns parlamentul solicitarii DNA de anchetare a presupusei dari de mita in care sunteti implicat!Adica in maxim 6 luni aveti raspunsul.
 • -15 (27 voturi)    
  Caline, (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:42)

  DanTeo [utilizator]

  Sunt legat de mâini si de picioare... Ca Iulius Filip...
  • +19 (25 voturi)    
   Esti legat si la cap. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:57)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui DanTeo

   Dar asta e alta poveste.. cea a lui Calin...

   "...insusi Iuliu Filip acuza de politie politica Securitatea, Militia si Armata, nu pe procurori. Dl Filip nu a facut niciodata vreun demers impotriva procurorului Augustin Lazar, nu l-a mentionat in interviul sau, desi cunostea toate actele din dosarul de la CNSAS, inclusiv acest proces verbal al Comisiei de liberare conditionata"
  • +6 (10 voturi)    
   cap (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:55)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui DanTeo

   Esti "legat la cap", sa nu-ti fuga putina minte ramasa...
   • +5 (7 voturi)    
    E elgat la cap (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:27)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

    dar nu spune ca la el al pieptului.
    De creier, ... nu sunt urme!
 • +27 (37 voturi)    
  Tu gunoiule ar trebui sa-ti dai demisia. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:43)

  LLLL [utilizator]

  Tu ar trebui sa te revoci singur, pentru ca ai o gramada de milioane de Euro facute de cand esti in politica. Eu cand ma angajez la o companie nu ma apuc sa fur din ea, ci incerc sa aduc valoare prin munca pe care o depun. Voi politicieni mizerabili nu faceti altceva decat sa furati banii nortri din impozite si nu aduceti nicio valoare adaugata Romaniei. Eu unul v-as inchide in spitalele de stat, nu in puscarii, poate asa v-ati face un bine sa investiti si aici.
 • -20 (38 voturi)    
  ce atâta dizident? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:44)

  Mazeta [utilizator]

  Este vorba de un individ care a subminat ordinea de stat și regimul socialist. Avea și numele suspect. Bine i-a făcut domnul procuror Lazăr.
 • +24 (28 voturi)    
  Pai, (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:45)

  2016 [utilizator]

  mai tataie, daca se dadea legea lustratiei, tu nu erai seful senatului, ci faceai parade de moda pe la Casa Venus!
  In alta ordine de idei, nu-i spune tu Presedintelui ce sa faca, mai bine "pune o vorba buna" la colegii tai din senat sa-ti discute odata cererea de la DNA de incpere a urmarii penale pentru cei 800.000 de euroi spaga!
  Te freaca grija de ce (nu) face Johannis, insa tu ai bube-n cap, incat nu mai ai un cm2 de scalp sanatos!
  Te manca undeva, se vede! Cineva trebuie sa te scarpine! Nu-l enerva pe Presedinte, este ardelean molcom, dar daca-si iese din fire, s-ar putea sa mature cu tine pe jos!
 • +27 (29 voturi)    
  Cata nesimtire , ipocrizie... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:45)

  astronaut [utilizator]

  la acest individ , pleaca de la o sesizare a celor de la ''luju''varanist si se leaga de ceva intamplat acu' multi ani , tuDOREL a bagat in puscarie un taran care si-a taiat vitelul sa dea mancare copiilor in comunism , dar nu el n-a fost PROCUROR -COMUINIST , dar hai sa revenim la oile lui , da la cei 800000de EUR , dati si luati MITA de catre TRADICEANU si de 5 luni se tergiverseaza discutarea acestui caz in Parlament pentru ridicarea imunitatii si inceperea urmaririi penale , auzi nea , dar de cand TE SITUEZI DEASUPRA LEGII , oi fi vreo somitate si n-m aflat , deocamdata am aflat ca sunteti niste ''puscariabili'' certati cu legea penala , niste ''cleptomani'' !
 • +21 (23 voturi)    
  Cine imparte dreptatea ? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:47)

  marsur [utilizator]

  Cum puteti manipula adevarul ? A trebuit sa va intoarceti cu 35 de ani in urma sa gasiti ceva ce ar putea fi legat de Lazar ? ar putea fi , fara dovezi . Atunci de tatucu Iliescu ce poti spune Taricene ? De PSD urmasul PCR ce poti spune ? Relicve mucegaite cu pretentii de Chanel .........
 • +19 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:52)

  [anonim]

 • +18 (20 voturi)    
  justitie (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:53)

  DrIon [utilizator]

  Tariceanu ,pentru o perioada ginerele ambasadorului Romaniei in Elvetia din vremea lui Ceausescu (nu era acceptat intr-o astfel de familie fara sa aiba "ochi albastri") ar trebui , in primul rind, sa se puna la dispozitia justitiei.
 • +19 (21 voturi)    
  Tradiceanu fuge (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:53)

  Kosmos [utilizator]

  de Justitie cu ajutorul colegilor parlamentari..
  Bai dinozaurule . Iliescu trebuie sa intre la temnita grea pt crimele din 1989 , 1990 si 1991 si tu sa vii in fata Justitiei sa-ti dovedesti nevinovatia..
 • +17 (21 voturi)    
  Ca tot "vorbea" unu' .. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:54)

  Alius [utilizator]

  ...pe-aici de ipocrizie:

  "Tovarăşul ministru ţine cuvântări legate de drepturile omului, dar uită nişte speţe importante, uită de Ionel, acel român care avea nevoie să pună ceva pe masa copiilor şi care a cumpărat o vacă şi un viţel şi după câteva zile a vândut viţelul. Dar numai că în această operaţie abominabilă a intervenit procurorul comunist Tudorel Toader şi a devoalat această faptă inimaginabilă, şi l-a trimis în judecată, şi a cerut pentru el închisoare. Acesta este omul care vă ţine dumneavoastră prelegeri despre drepturile omului, despre respectarea drepturilor omului."

  Sa ceara intai denisia lui tudorica, lingaul fara frica.
 • +6 (8 voturi)    
  Uite de la cine primim lectii (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:10)

  tarabost [utilizator]

  de morala. Tovarase, daca n-ai bloca urmarirea penala pentru mita pe care ai primit-o, te-am intelege....
 • +8 (10 voturi)    
  Mai nene . . . (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:18)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . chiar nu ti-e rusine? Se spune ca ai luat mita 800000 de Euro si fugi de justitie ca dracu de tamaie si indraznesti sa arati paiul din ochiul altuia? Ai dovada clara la ce spui? Stii ca in acea vreme doar detinutii de drept comun intrau la comisie? Daca era detinut politic doar partidul ii hotara soarta. Se pare ca asemeni voua, toti sutii din acea vreme se dau dizidenti astazi!
 • +4 (6 voturi)    
  securisti (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:36)

  sbangi [utilizator]

  dar, de dragnea nu spuneti nimic, șeful vostru care a avut tatăl militian securist credeti că si el nu a fost, de asemenea, bagat în securitate?si nu stiu din politicieni cu vechime cate au facut acte false numai sa nu apara ca securist.
 • +3 (7 voturi)    
  tariceanu (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:48)

  sile1 [utilizator]

  Cred ca stimabilul se apropie cu pasi mari de perioada din viata omului numita de medicina decrepitudine.

  Nu-mi imaginez altfel cum de vorbeste acum de "Lustratie" ca si cum ar fi fost partizanul inca din decembrie 1989 al acestei idei.
  Desi urmaresc de foarte multa vreme viata politica din Romania nu-mi amintesc ca respectivul sa fi fost o voce puternica in spatiul public care sa ceara cu virulenta aplicarea punctului 8 de la Timisoara.

  In cazul in care avea aceasta idee dar o tinea pentru el ma intreb de ce l-a propus si il sustine in continuare pe Tudorel Toader un fost procuror comunist.
  Trebuia sa stie ca pe vremea ailalta Justitia era puternic dirijata de Partidul Comunist asa ca ,teoretic,si TT este de fapt un asa zis "tortionar"pentru ca aplica cu constiinciozitate indicatiile de partid materializate ,daca vreti prin legile in vigoare la acea data.
  Pe cale de consecinta si dl.TT ar trebui revocat de urgenta odata cu Augustin Lazar ca sa scapam de astia toti odata ( in aceeasi categorie intra si Norica Nicolai si Monica Macovei si inca destui altii )

  Dar desigur fariseismul nu are limite !
 • +6 (8 voturi)    
  ce modus operandi (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:04)

  msk [utilizator]

  ... de kko. Arunca unul o petarda in piata si apoi se napustesc toti cu concluziile (care le fac jocul) si pun presiune pe factorii de decizie.
  Mueeii, sunteti siguri ca n-ati incurcat (din nou) Lazar-ul :-))) la cat va duce mintea pe voi si pe votantii vostrii n-ar fi de mirare !
 • +4 (6 voturi)    
  Confuzie, iar se face confuzie... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:04)

  mircea_cjn [utilizator]

  ..de asta data cu lt.col Gheorghe Lazăr !
  E o mare manipulare care se va intoarce in capul lui Gadea, luju , psd.
  Cititi pe ziare.com :

  http://www.ziare.com/augustin-lazar/procuror-general/marea-manipulare-in-cazul-tortionarului-lazar-cei-doi-lazari-de-la-aiud-1556280
 • -7 (11 voturi)    
  Ce independență a justiției? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:06)

  CalinMircea [utilizator]

  Vorbe în vânt. Exact cum "corupții noștri sunt buni, corupții voștri sunt răi" așa și "torționarii noștri sunt buni, torționarii voștri sunt răi".
 • +7 (9 voturi)    
  Ipocrizia la cote alarmante (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:07)

  morometu [utilizator]

  De ce tu nu ai aparut pana acum in instanta pentru presupusa mita? A, nu pentru tine e legea asta? La cati scheleti ai in dulap, ar trebui nici sa nu deschizi gura! In 2008 cand economia duduia, ai lasat tara aproape de incetare de plati, in faliment aproape! Afacerile tale dubioase...s-au prescris? Cine te-a acoperit?
 • +5 (7 voturi)    
  Pff (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:09)

  Tony_K [utilizator]

  Auzi la asta! Mai bine cere parlamentului sa voteze cererea dna-ului in cazul tau care e mai bine de 5 luni, mai napa rca.
 • +6 (8 voturi)    
  alegeri (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:12)

  izu51 [utilizator]

  Un golan politic lustruit de Lipsa legii lustratiei !Se apropie momentul alegerilor si golanul are o cota de 23 % in sondaje ???E posibil ca romanii sa fie atat de inconstienti ?Sigur,de la lovitura de stat 89,asta face mereu .Atunci mai avem speranta ?Poate doar o revolutie a copiilor si adolescentilor satui de stilul de scoala.....
 • +3 (5 voturi)    
  calin (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:15)

  ------ [utilizator]

  CaLINE! tare curios sunt, pe cine ai propune tu ?
 • -7 (9 voturi)    
  Cui ii cere? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:33)

  vodatepes [utilizator]

  Cui ii cere Tariceanu sa il trimita pe lingaul de Lazar la plimbare? Circarului de la circul Globus Cotroceni. Penibilul de clovn care in toti acesti ani s-a tinut de scandal. Ieri ultima dovada. E chemat sa vb de NATO si el clovnul a ramas cu replicile din vechea stagiune dai cu PSD -ul si tot asa. Ne am facut de rusine in fata invitatilor straini. E ca si cum sotul si sotia invita vecini ca isi sarbatoresc 15 ani de casnice iar sotul incepe scandalul cand toti sunt la masa.
 • +7 (9 voturi)    
  https://www.stiripesurse.ro/documentul-care-rastoa (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:34)

  brifcor [utilizator]

  Molicene, iar te facusi de bacanie.
  În loc sa stai cuminte în banca ta pâna se verifica fake news, sarisi repede la înaintare. Si o luasi în bot
  Asa-ti trebuie, lepra !
 • -8 (10 voturi)    
  Tortionarul e tinut de pnalul hot de case. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:42)

  gv [utilizator]

  Tortionarul comunist se da acum mare democrat, dar de fapt doar si-a schimbat stapanii de la securistii lui Ceausescu la noii securisti ai statului mafiot bashisto-iohannist. Ingroparea dosarelor penalului hot de case este joaca de copii pe langa abuzurile grosolane facute de calaul asta odios in slujba securitatii.
 • +3 (5 voturi)    
  dl. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:04)

  andrei1232000 [utilizator]

  Presedinte va semna imediat ce se va ridica imunitatea tuturor parlamentarilor protejati de camera deputatilor si de senat. a promis. Dar poate se tine de promisiuni ca PSD-ALDE cu autostrazile.
 • +3 (5 voturi)    
  ha! (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:32)

  dizzyme [utilizator]

  evident ca toata tara crede ce `scrie` luju.ro
 • +4 (6 voturi)    
  Alo, Domnu' Motocicleanu (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:50)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  "Citeste si da mai departe":
  https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/cercetator-cnsas-afirmatia-ca-augustin-lazar-a-fost-un-tortionar-este-falsa-era-lazar-gheorghe-1107948
 • -3 (5 voturi)    
  Tovarasul Lazar a fost denuntat de catre un (Miercuri, 3 aprilie 2019, 15:22)

  xrogo [utilizator]

  cunoscut avocat pentru infractiuni contra umanitatii la Sectia speciala, stati aproape, se va arata pricinica!
  • +3 (5 voturi)    
   Stam .. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 15:46)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   ..stam foarte aproape si-ti spun si urmarea: zero. Cunoscut avocat al borfasilor? Da' de tovarasul tudorel nimic, nimic?
 • +2 (4 voturi)    
  Să vedem mai întâi exemplul personal (Miercuri, 3 aprilie 2019, 15:23)

  hsl [utilizator]

  Norica să dispară de pe listele ALDE și Tăriceanu să renunțe la imunitate, apoi semnăm alături de ei orice petiție care întărește statul de drept.
 • +1 (3 voturi)    
  cum sa faca asta? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 16:51)

  g01an [utilizator]

  pai a fost contestata propunerea de demitere, cum ar putea Iohannis sa o semneze chiar daca ar dori?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by