Fostul ministru Lia Olguța Vasilescu, actual purtător de cuvânt al PSD și consilier al premierului Viorica Dăncilă, comentează irionic decizia Biroului Electoral Central de respingere a înscrierii Alianței USR-PLUS pentru participarea la alegerile europarlamentare: "Lasă, băieți, că vine Caramitru junior cu ordonanța de urgență care vă înscrie pe voi și ne desființează pe noi și se rezolvă!".

Lia Olguta VasilescuFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

Vasilescu a scris, pe Facebook, că "băieții de la USR minus Plus au senzația ca tot ce merge prost in viața lor trebuie sa li se tragă de la PSD și Dragnea!".

"Ei nu au nicio vină că nu știu sa interpreteze o lege și niciun aiurit prin partid care sa le facă prost documentația... Însă, partea cu judecătoarea pe care până ieri o ridicau in slavi fiindcă l-a condamnat pe Liviu Dragnea, iar azi o trimit direct in tabăra PSD fiindcă le-a respins înscrierea alianței, e maximă! Lasă, băieți, că vine Caramitru junior cu ordonanța de urgență care vă înscrie pe voi și ne desființează pe noi și se rezolva!", afirmă Olguța Vasilescu.

Ea se referă la judecătoarea Geanina Cristina Arghir, care a făcut parte din completul de 3 judecători de la instanța supremă care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare.

Judecătoarea Geanina Cristina Arghir se numără printre cei cinci magistrați din Biroul Electoral Central care au respins înscrierea Alianței USR-PLUS la europarlamentare.

Decizia Biroului Electoral Central a fost „majoritară” de respingere a înscrierii Alianței USR-PLUS pentru participarea la alegerile europarlamentare, cele două partide având alte conduceri potrivit datelor de la Tribunal, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.

Potrivit acestora, cei care au votat favorabil înscrierii au fost reprezentanți ai PNL, PLUS, ProRomânia și Autorității Electorale Permanente.

Din BEC fac parte 5 judecători (Georgeta Carmen Negrilă, Mirela Vişan, Geanina Cristina Arghir, Alina Sorinela Macavei şi Anca Mădălina Alexandrescu), președintele și vicepreședinții AEP, câte un reprezentant PNL, ALDE, PSD, Prodemo, UDMR, ProRomânia, PLUS, PPU.