​Chiar dacă nu exclude o colaborare cu USR în perspectiva guvernări, Lubovic Orban susține că nu poate fi de acord cu neimpozitarea salariului minim, măsură prezentată de lideri ai Uniunii Salvați România. De asemenea, Orban a precizat, la interviurile HotNews LIVE, că PNL nu susține „cheltuirea banilor în anumite tipuri de drepturi care acordate numai unora pot să genereze privilegii și discriminări”. ​

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Declarațiile liderului PNL:

  • Nu pot fi de acord cu neimpozitarea salariului minim pe economie. Același lucru l-a promis PSD în programul de guvernare, neimpozitarea veniturilor sun 2.000 de lei. E un principiu care e fundamental, care ține de egalitate în fața legii, de egalitatea de șanse de neutralitatea fiscală, de justa aşezare a sarcinii fiscale.
  • Orice venit este impozitat este o regulă fundamentală. Pentru că oamenii plătesc impozite ca să aibă drumuri, să le fie păzite proprietățile, să aibă acces la justiție, să fie apărată țara prin intermediul armatei. De aceste lucruri beneficiază orice cetățean și orice cetățean trebuie să contribuie. Aici filosofia fiscală este o filosofie care ține de o etică fiscală care ține de colectarea și de cheltuirea banilor publici.
  • Noi nu susținem cheltuirea banilor în anumite tipuri de drepturi care, acordate numai unora, pot să genereze privilegii și discriminări. Este un principiu fundamental: atunci când decizi să acorzi un drept trebuie să ai resursele pentru a acorda acest drept către toți cetățenii, către toate firmele sau către toate persoanele juridice care solicită acel drept.
  • Altfel, dacă tu ai resurse limitate și conferi acel drept numai unei mici părți dintre cei care pot să solicite acel drept tu nu faci decât să creezi o discriminare în materie de alocare a resurselor publice.

CITEȘTE ȘI: Ar fi bine ca la prezidențiale cei din USR-PLUS să vină să-l sprijine pe Iohannis pentru un nou mandat / PNL nu ar coopta la guvernare UDMR și Pro România

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban: Rareș Bogdan ar fi un câștig pentru PNL / PSD s-a prăbușit dramatic