​Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, că susţine o relocare de fonduri bugetare de la serviciile secrete la sănătate, relatează Agerpres. Precizarea vine după ce șeful PSD Liviu Dragnea a cerut Guvernului să reanalizeze sumele "importante" care sunt alocate serviciilor secrete în proiectul de buget pentru anul 2019.

Viorica DancilaFoto: Agerpres/EPA

"Avem trei domenii prioritare în care vrem să facem paşi importanţi: sănătatea, educaţia şi investiţiile publice. Bugetul nostru va reflecta aceste priorităţi şi vom încerca pe cele trei domenii să aducem cât mai multe elemente pozitive", a spus Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebată dacă este necesar un aviz al CSAT în acest caz, ea a răspuns că această hotărâre nu a fost luată. "Acum o să discutăm", a mai spus Dăncilă.

La rândul său, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a arătat că duminică seară se va face analiza cu privire la relocarea de fonduri bugetare de la Servicii la Sănătate.

"Diseară o să facem această analiză după discuţia din CEx, după care avem mâine dimineaţă şi cifra exactă şi varianta finală care să intre marţi în Guvern", a explicat Teodorovici.

Premierul a mai afirmat că vor fi făcute toate eforturile astfel încât proiectul bugetului de stat să fie adoptat marţi.

Viorica Dăncilă a fost întrebată şi cu privire la nemulțumirile primarilor față de sumele alocate administrațiilor locale pentru 2019.

"Unele din afirmaţii sunt reale, şi acolo unde avem observaţii reale vom reglementa, unele dintre ele sunt în spirit electoral, iar pe acelea nu avem de ce să le respectăm", a spus prim-ministrul.

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici, amintește Mediafax.

Amintim de asemenea că mai mulți primari de municipii s-au arătat nemulțumiți de banii pe care o să-i primească în 2019, potrivit proiectului de buget. Gabriela Firea a transmis o scrisoare bucureștenilor în care anunță că, prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăște pe cetățeni. Firea a făcut un apel la Tăriceanu să nu se lase mințit de planșe.