​Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la Parlament, că partidul a decis să mai aștepte „puțin” un răspuns din partea președintelui Iohannis cu privire la numirea celor doi miniștri de la Dezvoltare și Transporturi, iar apoi va decide calea de urmat. Dragnea l-a acuzat totodată pe șeful statului că blochează inclusiv numirea unor ambasadori, menționând, spre exemplu, că în Israel „ne-am făcut de râs” neavând ambasador acolo de doi ani.

Liviu DragneaFoto: PSD

Șeful PSD a fost întrebat duminică, la finalul ședinței Comitetului Executiv (CEx), cum va acționa mai departe partidul având în vedere lipsa unui răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea miniștrilor propuși la Dezvoltare Regională și Transporturi, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

„Decizia noastră este să mai așteptăm puțin... puțin! Să vedem dacă domnul președinte Klaus Werner Iohannis ne spune ceva, dacă ne spune de ce nu a vrut, de ce nu îi vrea... Poate ne răspunde și de ce blochează numirea unor ambasadori”, a afirmat Dragnea, dând exemplu faptul că România nu are reprezentant diplomatic în Israel.

„Eu nu știu cum s-a simțit primindu-l pe ambasadorul Israelului, noi neavând ambasador acolo de 2 ani. Ne-am făcut de râs”, a mai susținut liderul PSD, insistând că așteaptă de la șeful statului să explice de ce nu dorește numirea unor persoane și „locuri importante” sunt ținute goale.

„Deci, așteptăm să vedem ce ne spune (președintele Iohannis, n.r.) și, în funcție de asta, vom discuta în coaliție, cu premierul, o să ne sfătuim să vedem care e cea mai bună cale de urmat și o vom urma”, a conchis Dragnea.

*****

Pe 25 ianuarie, premierul Viorica Dăncilă îi cerea din nou, public, președintelui Klaus Iohannis să-i numească pe noii miniștri ai Dezvoltării și Transporturilor, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

„Constatăm mentinerea situației incerte la ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Guvernul a respectat toate procedurile, iar acest blocaj este nejustificat. Îi solicit președintelui ca, în virtutea prerogativelor constituționale, să respecte decizia CCR și să semneze decretele de numire a celor doi miniști, pentru ca activitatea celor două ministere să se desfășoare eficient”, spunea Dăncilă.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a spus că va da un răspuns noii solicitări a premierului privind numirea celor doi miniștri într-un „termen rezonabil”.