Fără un răspuns încă de la Cotroceni, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, vineri, public, președintelui Klaus Iohannis să-i numească pe noii ministri ai Dezvoltării și Transporturilor, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

Iohannis si DancilaFoto: Hotnews

„Constatăm mentinerea situației incerte la ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Guvernul a respectat toate procedurile, iar acest blocaj este nejustificat. Îi solicit presedintelui ca, în virtutea prerogativelor constituționale să respecte decizia CCR și să semneze decretele de numire a celor doi miniști pentru ca activitatea celor două ministere să se desfășoare eficient”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, luni, o nouă scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Transporturi și Dezvoltare pe Mircea Drăghici, respectiv Lia Olguța Vasilescu. Premierul a atașat între documentele transmise la Cotroceni și cazierele judiciare ale celor doi.

Premierul i-a scris președintelui că, în virtutea votului de încredere obținut în Parlament, beneficiază „de dreptul exclusiv de apreciere și de alegere a persoanelor propuse a face parte din echipa guvernamentală”. Dăncilă a susținut că a avut toată deschiderea în relația cu șeful statului, însă s-a confruntat cu „refuzul expres” de a-i numi pe noii miniștri de la Transporturi și Dezvoltare, „inițial fără un motiv clar exprimat sau pe baza unor aprecieri generale, nefundamentate și apoi pe motivul neîndeplinirii condițiilor de legalitate în legătură cu aceste propuneri”.

Marți, președintele Klaus Iohannis a spus că va da un răspuns noii solicitări a premierului privind numirea celor doi miniștri de la Transporturi și Dezvoltare Regională într-un ”termen rezonabil”.

”Aceste documente sunt în analiza departamentului de specialitate la Administrația Prezidențială și imediat ce voi reveni în țară voi discuta și vom vedea ce ne-a trimis acolo doamna prim-ministru. Într-un timp rezonabil voi formula un răspuns la aceste propuneri”, a spus Iohannis, întrebat de jurnaliști.