Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, spune că liderii partidului se așteptau la demisia lui Mihai Tudose, care a plecat la ”un partiduleț foarte mic, al cărui conducător, la rândul lui, a trădat partidul”.

Codrin StefanescuFoto: Agerpres

Codrin Ștefănescu susține că PSD nu a înțeles motivele plecării lui Mihai Tudose, pe care partidul l-a sprijinit de trei ori să ajungă în Parlament, de două ori să fie ministru în guvernele PSD și o dată prim-ministru.

"Am înțeles că așa ne răsplătește pe noi, colegii lui, trecând la un partiduleț foarte mic, al cărui conducător, la rândul lui, ne-a trădat și el”, a declarat pentru Mediafax Codrin Ștefănescu.

El a ținut să le transmită social-democraților din Brăila că partidul merge mai departe și va "recupera foarte repede această pierdere", iar scorul PSD la alegeri în județul Brăila nu va fi afectat.

Mihai Tudose și-a anunțat marți demisia din PSD și înscrierea în partidul înființat de Victor Ponta, afirmând că și-a pierdut orice speranță că "lucrurile se vor îndrepta". Odată cu plecarea lui Tudose, Coaliția PSD-ALDE va avea probleme cu majoritatea parlamentară din Camera Deputaților și se va depinde de voturile UDMR și cele ale Minorităților. De asemenea, în următoarea perioada se așteaptă noi plecări din PSD, în special din rândurile apropiaților fostului premier.