Prin Ordonanța de Urgență anunțată duminică seară de ministrul Justiției și vizându-i pe cei care au fost condamnaţi definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite, liderul PSD, Liviu Dragnea, scapă de condamnarea în dosarul Referendumul, spun reprezentanții USR. "La fix doi ani de la OUG 13, care a fost adoptată pe 31 ianuarie 2017, trebuie să ne pregătim să ieșim din nou în stradă", afirmă USR.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj transmis duminică seară pe Facebook și intitulat "Istoria se repetă", reprezentanții USR spun că Ordonanţa de urgenţă care, practic, va anula toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la instanța supremă începând cu anul 2014 îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea în dosarul Referendumul. "Alături de el, toți corupții condamnați de ÎCCJ în ultimii cinci ani".

Reprezentanții USR mai spun că "este nevoie de mobilizare, pentru a demonstra că România nu mai vrea penali la conducere": "La fix doi ani de la OUG 13, care a fost adoptată pe 31 Ianuarie 2017, trebuie să ne pregătim să ieșim din nou în stradă".

Guvernul va da "în cel mai scurt timp posibil" o Ordonanță de Urgență în baza căreia cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite să poată face recurs în anulare, a anunțat, duminică seară, la România TV, ministrul Tudorel Toader. El a mai spus că așteaptă motivarea deciziei Curții Constituționale privind protocoalele între Ministerul Public și SRI și că, cel mai probabail, se va proceda la fel - va fi dată o Ordonanță de Urgență.